Bas van Wieringen

Bas van Wieringen Amsterdam

Bas van Wieringen

In mijn werk ben ik bezig met mijn fascinatie voor het hebben van een menselijk lichaam, het temporale hiervan en alle beperkingen die het met zich meebrengt. Het tijdelijke komt tot uiting in de overlevering van mijn lichaam en objecten aan de natuurwetten.

Mijn eigen ervaring, door mezelf te onderwerpen aan deze krachten, speelt een grote rol in mijn werk. Voor mij is het belangrijk om op deze manier te werken, omdat ik geen andere wijze ken die mij de mogelijkheid geeft de realiteit te voelen, iets wat, in mijn werk, zich omzet in een soort verlengstuk van leven, van denken, van mijn gedragen als een mens.

Mijn video’s zie ik zelf niet als performances, maar als documentaties van acties. In deze acties speel ik met mijn omgeving en ruimte. Ik tart natuurwetten op onhandige wijze.
De mogelijkheid van het falen is altijd aanwezig. Wanneer er in de actie iets mis gaat wordt het onderdeel van het werk.
In mijn video’s gaat het om de uitvoering, het opnemen van het experiment, actie en reactie, de gebeurtenissen zelf en de uiteindelijke resultaten. Vooral het spelen zelf staat centraal.

Contact


Bas van Wieringen
Haarlemmerweg 177-2
1051 LB Amsterdam
Nederland
Tel: 641576839

www.basvanwieringen.com
2415 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar "Bas van Wieringen"