hoofdmenu

Antje den Os

Antje den Os Oudenhoorn
Antje den Os Oudenhoorn (2)

Antje den Os

  • Beeldhouwkunst

Mijn naam is Antoinette den Os en mijn merknaam is Antje, ik woon in het mooie landelijk gelegen dorpje Oudenhoorn waar ik samen met mijn partner en huisdieren aan mijn speksteencreaties werk.
Ik ben autodidact beeldhouwer en kom uit een creatief gezin, zo heeft mijn moeder veel met schilderen gedaan en mijn vader met hout en mijn zus met fimo-klei.
Ikzelf heb een tijdje verschillende dingen uitgeprobeerd waaronder metaalbewerken wat ook erg leuk was om te doen maar niet haalbaar voor mij om het in mijn eigen huis te doen.
Uiteindelijk ben ik beland bij het bewerken van speksteen omdat je daar relatief bezien weinig ruimte voor nodig hebt en ook het gereedschap is relatief simpel om toch te kunnen beeldhouwen. De speksteencreaties die ik maak komen voort uit spontaniteit en hebben vaak een diepere betekenis.
Het fijne van speksteenbewerken is dat ik me laat leiden door de steen, je kan het vergelijken met de wolken in de lucht: je ziet er een vorm in en dat ga je uitwerken. Je kan het ook andersom doen door eerst een ontwerp te maken en daar de geschikte steen bij uitzoeken maar dat vind ik net wat minder leuk.

Openingstijden

10.00 tot 20.00

Antje den Os
Dr J M den Uylstraat 12
3227 AX Oudenhoorn
Nederland

www.speksteen-creaties.nl

Twitter berichten


49 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar "Antje den Os"