Atelier Elisabeth / BesoLuna

Atelier Elisabeth / BesoLuna Amersfoort

After artschool my love for dancing transformed my art.
Mijn mode is geinspireerd op de Argentijnse tango. Voordat ik naar de kunstacademie ging hield ik erg van mode en ontwierp ik mijn eigen kleding. Als kind keek ik de kunst af bij mijn moeder en oma die de kleren voor ons maakten, en ik naaide kleerjes voor mijn Barbie en voor mijzelf.
Eenmaal volwassen maakte ik ook de kleertjes voor mijn dochter en mijzelf. Als alleenstaand ouder en arm kunststudent kwam dat goed van pas.
Helaas werden die kleren met schilderen nogal eens besmeurd met verf en steeds vaker hulde ik mij daarom in oude plunje en overalls.
Ik ben afgestudeerd in schilderen, grafiek en ruimtelijke vormgeving. Daarna nog een eerste graads docenten opleiding gevolgd en beeldbewerking aan de HKU.
Na de kunstacademie kwam mijn oude liefde voor mode weer op mijn pad en vond ik de tijd om mij de Argentijnse tango eigen te maken. Omdat ik erg van dansen hou maakte ik grote schilderijen en tekeningen op deze muziek vanuit de beweging. Ook ging ik dansen in milonga's. Daar liep ik tegen het probleem aan dat veel kleding je beperkt in je bewegingsvrijheid of niet flatteus is. Je bent tenslotte wel uit en omdat de tango een dans van liefde en gevoel is, moet het voor je danspartner ook aangenaam zijn. Er mogen bijvoorbeeld geen harde elementen aan zitten die pijn kan doen of de kleding van je partner kan beschadigen .
Zo begon ik weer met het ontwerpen en maken van kleding. O.a. van zijde wat ik zelf beschilder. In het zijde schilderen geef ik nu ook workshops. Ook ontwerp ik mijn eigen stof desins. Hier komen vaak weer elementen uit mijn schilderijen in terug.Zo is mijn liefde voor het ontwerpen van mode ontstaan. Alle ontwerpen zijn nu nog unieke stukken . Mijn doel is een kleine productie lijn op te zetten om vrouwen en mannen het plezier van fijne goed zittende kleding te gunnen.
Naast het ontwerpen van kleding, geef ik creatieve (kinder) feestjes en cursussen op maat in mijn atelier.

Fascinaties:
De natuur,vooral bloemen en planten, schelpen en vlinders.
Argentijnse tango.
Mathilde Willink, Fong Leng.
Victor & Rolf en Alexander Mcqueen.

Openingstijden

Bezoek op afspraak.

Contact

Atelier Elisabeth / BesoLuna
Neonweg 12D
3817 RH Amersfoort
Nederland
Tel: 0628525407

www.elisabethkarstens.nl

1864 dagen geleden bijgewerkt

  • Schilderkunst
  • Fotografie
  • Multimedia
  • Tekeningen
  • Mode
  • Design
  • Textiel

Stuur een bericht naar Atelier Elisabeth / BesoLuna