Louis de Groot

Louis de Groot Hilvarenbeek
Poortgebouw begijnhof Diest te België pentekening
Louis de Groot Hilvarenbeek (2)
Samen op reis 1.00mx1.50m
reliëf basisschool Willibrordus te Diessen
Louis de Groot Hilvarenbeek (3)
briefwisseling, een uit een serie van 4
Louis de Groot Hilvarenbeek (4)
Het licht dat ons aanschijnt in de morgen.

Louis de Groot is een veelzijdig kunstenaar.In de tachtiger jaren kreeg hij een tweetal jaren les van Ans Markus. Van haar leerde hij de fijne kneepjes van het vak. Hij houdt zich voornamelijk bezig met tekenen / schilderen in olieverf. In zijn olieverven staat vooral de mens en zijn emoties centraal. Zo ontstond er in de negentiger jaren een serie van 8 schilderijen rondom het Requiem van Verdi. Deze serie is permanent tentoongesteld op de torenzolder van de Petruskerk te Hilvarenbeek. In 2013 rondde hij een serie schilderijen af rondom de emoties die het lezen van een brief met zich meebrengt.
In keramiek is hij gespecialiseerd in monumentale werken. Verrassend is ook zijn gebruikskeramiek zoals schalen en vazen.
Het boek "De Begijnhoven van de Nederlanden"uit is nog tegen gereduceerde prijs van € 12,50 te koop. Centraal hierin staan een honderdtal pentekening die Louis maakte van de verschillende begijnhoven in Vlaanderen (26) en Nederland(2) en van die hoven waarvan alleen nog resten herinneren aan het bestaan ervan. De tekst geeft een beeld van het ontstaan en de geschiedenis van de verschillende hoven en hun bewoonsters. Het is tevens te gebruiken als gids voor diegene die graag de hoven wil bezoek. Te bestellen via emailadres louis.tini.degroot@hotmail.com of telefonisch 0135052693

Contact

Louis de Groot
Valentina Tereshkovastraat 35
5081gb Hilvarenbeek
Nederland
Tel: 013 5052693

www.louisdegroot.nl

593 dagen geleden bijgewerkt

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Keramiek
  • Tekeningen

Stuur een bericht naar Louis de Groot