Annette Wijninga

Annette Wijninga Raalte
Annette Wijninga Raalte (2)
Schilderijen en wolart
Annette Wijninga Raalte (3)
Annette Wijninga Raalte (4)

Annette (1966 Deventer) gebruikt regelmatig de camera als schetsboek. Met de zorgvuldig uitgekozen foto’s gaat ze in haar atelier aan de slag. Zij wil graag dat de toeschouwer in het doek wordt getrokken. Om meer eigenheid te creëren , heeft ze een eigen techniek ontwikkeld waarbij diverse technieken en materialen worden toegepast om zo te komen tot een eigen compositie.

Zij brengt de acrylverf laag op laag aan maar schuwt niet om nieuwe technieken uit te proberen en te gebruiken. Bij elk schilderij is Annette op zoek naar de balans tussen gelaagdheid, textuur, kleur en sfeer. Zij besteed veel aandacht aan details in het schilderij.


Momenteel trekt de schoonheid van de natuur haar heel erg aan en is ze eind 2016 begonnen aan een nieuwe uitdaging. Herinneringen vastleggen op doek, beelden die zij graag vast wil houden en daarom vastlegd op het doek.

Haar werk verandert continu omdat ze zichzelf wil blijven uitdagen. Ze vindt het wel belangrijk om haar eigen handschrift in techniek te houden. De afwisseling en de manier van werken geven haar de vrijheid en vooral het plezier in het schilderen.

Annette komt uit een creatief gezin. Broer Hans is docent aan de Artez Kunstacademie te Arnhem (2e prijs Prix de Rome 1996) en zus Erna is Styliste.

Openingstijden

Op afspraak , Atelier Cult, Markstraat 7 te Raalte

  • Schilderkunst

Stuur een bericht naar Annette Wijninga