Trix Bosch

Trix Bosch Nieuw

Als kind al kreeg ze van huis uit spelenderwijze haar artistieke ontplooiing mee. Haar vader een fervente hobbyschilder bracht haar de basiskennis bij en stimuleerde haar. Door de jaren heen ontwikkelde ze haar kennis. Menig werk van haar hand vond een plaats, hoewel ze nooit exposeerde. Alle emoties kon ze kwijt op doek, met het leven zelf als leermeester en inspiratiebron. Haar hele oeuvre, ontwikkeling en carrière zijn verbazingwekkend voor een kunstenares die in de kunstwereld gedurende lange tijd een outsider was.Steeds weer zoekende naar haar ' Ithaka', haar tocht door het leven om zichzelf te ontdekken en te ontplooien. De ultieme werkelijkheid van het alledaagse avontuur vol ervaringen, uitwerken op doek.

Zo'n dertig jaar geleden bekritiseerde een leraar van de kunstacademie haar dat ze te veel wilde. Meteen van de eerste naar de zesde klas. Maar een jaar later bezocht ze Charles Eyck die heel enthousiast haar werken bekeek en aanmoedigde om door te gaan. Zichzelf te ontplooien en geen lessen meer te nemen. Dat te ontwikkelen wat in haar zat.
Begin 1998 bracht het toeval haar de mogelijkheid om een eigen galerie en atelier te beginnen. De tijd was nu eindelijk daar om naar buiten te treden met haar werken. Met alle gevolgen van dien, een explosie van reacties en internationale exposities kwamen als een stortvloed over haar. Samen met een bevriende kunstenaar, richt ze in Mei 1999 met veel succes de kunstgroep 'Ithaka International' op, gelijknamig aan haar galerie. De leden, zes vooraanstaande kunstenaars uit Nederland en Frankrijk en Spanje hebben al gauw een hechte band.
Langzaam maar zeker ontwikkelde ze haar tot dan toe klassieke stijl met olie op linnen tot een meer lyrisch abstract in acryl. Door haar inmiddels jarenlange ervaring met materialen, ontstaan er werken in mixed media, zand -touw- stof- lood- houtvezels- enz. enz. die een nieuwe dimensie met grote toekomst voorspellen.
Door de ontwikkeling van haar carrière besluit ze medio 2003 haar Galerie te verkopen en zodoende meer tijd te besteden aan dat wat ze het liefste wil, schilderen. Haar atelier is nu verplaatst naar het bijzonder mooie en rustige Rojales in Spanje. Deze landelijke sfeer geeft haar nu nieuwe inspiratie, en de tijd om te werken.

Openingstijden

Via onze website https://ithaca.jimdofree.com/ en per @mail zijn wij te berijken.

  • Schilderkunst
  • Tekeningen
  • Diversen

Stuur een bericht naar "Trix Bosch"