Catharina van Ameijde

Catharina van Ameijde Maasbracht
Catharina in haar Atelier
Catharina van Ameijde Maasbracht (2)

Catharina van Ameijde 1956 kunstschilderes, tekenares en aquarelliste

Catharina is een in Rotterdam geboren schippersdochter die haar middelbare school in Dordrecht en Maasbracht doorloopt, van kinds
af aan ontwikkelt zij een passie voor tekenen
en schilderen.

Na een periode van een twintigtal jaren waarin haar passie door “het leven” naar de achtergrond word verdrongen besluit ze, aangemoedigd door haar echtgenoot deze in 2010 nieuw leven in te blazen, in de drie daarop volgende jaren breidt ze haar kennis uit door het volgen van cursussen in compositie en perspectief, bekwaamt zich in aquarelleren en treed in 2013 voor het eerst met haar werk naar buiten.

Catharina is sinds 2012 lid van de befaamde Belgische Kunstgroep “Global Art” te Tongeren.

Haar vele reizen en de foto’s die ze daarvan meebracht vormen een inspiratiebron voor haar werken. Maar ook Hollandse luchten, zeegezichten en landschappen in olieverf zijn typerend voor haar werk. Ook kleurrijke bloemen worden met acrylverf op het doek tot leven gebracht. Door acrylverf met andere materialen te combineren komt zij tot zeer verrassende resultaten. Haar werk is figuratief/ realistisch. En sinds kort heeft zij ook Ceramiek aan haar palmares toegevoegd.

Catharina werkt vanuit haar eigen inspiratie maar neemt ook opdrachten aan. Dat wil zeggen dat zij, uitgaande van een afbeelding en in overleg met de opdrachtgever, tot een afspraak komt wat betreft de mogelijkheden en de kosten.

Voor een leuke schilderscursus en/of tekencursus met veel persoonlijke aandacht bent u bij Catharina aan het juiste adres.! Zij leert u omgaan met diverse verfsoorten en technieken, alsook het indelen van een schilderij (compositie). Ook begeleidt zij u met het kiezen van technieken en onderwerpen.

Kijk voor verdere informatie op http://www.catharina-van-ameijde.nl/
onder de rubriek “Cursus”

Schroom niet om contact met haar op te nemen, voor meer informatie of een atelier bezoek.

Openingstijden

http://www.facebook.com/CatharinaArtsSchildersatelierGalerie
https://www.facebook.com/Bij.ons.Mam/

Permanente Tentoonstelling!
Bij mij Thuis, mogelijkheid om de schilderijen te bekijken en mijn atelier te bezichtigen!
Echter uitsluitend op afspraak !!!

Info.: Catharina.van.ameijde@gmail.com
0031 (0)475465066
0031 (0)610746635

  • Schilderkunst
  • Keramiek
  • Tekeningen

Stuur een bericht naar "Catharina van Ameijde"