Miriam Groenen

Miriam Groenen Den Bosch

Confidence, 2012
100cm x 80cm
Mixed Media op canvas


Miriam Groenen

  • Schilderkunst

Expressieve en Experimentele portretten​

Gefascineerd door één thema, de mens en haar emoties: Als kunstenares ben ik steeds weer op zoek naar echte emoties, portretten die je direct raken. Geen geposeerde beelden met gemaakte glimlach, maar momentopnames waarin je je masker even vergeet en laat zien wie je echt bent en hoe jij je echt voelt. Puur. Eerlijk. Zo ontstaan afbeeldingen van emoties als geluk, verdriet, verwondering, verslagenheid, zelfzekerheid en wederopstanding.
Voelen, ervaren en experimenteren: Ik schilder door te voelen, te ervaren en te experimenteren. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe materialen en technieken zoals druppen, gooien, met mijn handen en vingers schilderen, werken met structuur en textuur, diverse vormen van glans en mat, etc. Hoewel elk portret op deze manier haar eigen uitstraling heeft, is het werk te herkennen aan een bepaalde mate van realisme, gecombineerd met een expressionistische toets en keuzes omtrent uitstraling en kleurgebruik.

Hoewel ik voornamelijk vrije werken maak, werk ik ook in opdracht. Het is daarom mogelijk om een portret te laten maken van een dierbare, denk hierbij aan uw kinderen of een goede vriend of vriendin. Het is ook mogelijk om een serie te laten maken.
Per opdracht worden de mogelijkheden bekeken, en worden afspraken gemaakt over tijdsplanning en prijzen.​​​​​​​

Openingstijden

Wilt u mijn schilderijen in het echt bekijken, maak dan een afspraak voor een atelierbezoek in 's-Hertogenbosch.​

Foto's op internet geven slechts een impressie van mijn werk. Om de kleuren, technieken en structuren optimaal te kunnen bekijken en om het formaat op u in te laten werken, nodig ik u uit in mijn atelier. Als u vooraf aangeeft welk(e) schilderij(en) uw interesse hebben gewekt, zorg ik ervoor dat deze klaar staan. Een atelierbezoek is geheel vrijblijvend. Om een atelierbezoek in te plannen kunt u mij mailen en aangeven dat u geïnteresseerd bent in een bezoek. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Stuur een bericht naar "Miriam Groenen"