favorietenVerwijder uit favorieten

Frank Willems

Meer...
Frank Willems Den Bosch

Twitter berichten


Frank Willems

  • Schilderkunst
  • Tekeningen
  • Design
  • Textiel
  • Diversen

Beeldend kunstenaar Frank Willems is geboren (1987) en getogen in ’s-Hertogenbosch. Na een rondreis door Australië en Azië, vestigde hij zich voor een aantal jaar in Zweden en volgde aldaar een studie Shoe Design. Dit was tevens het moment waarop hij in aanraking kwam met kunst en zelf begon te experimenteren met tekenen en schilderen. Tegenwoordig woont Frank weer in zijn geboorteplaats.

Frank gebruikt voor zijn werken o.a. acryl, watercolorstiften, spray paint en crayons. Als drager geeft hij de voorkeur aan oude en gebruikte materialen die hij vervolgens in zijn werken hergebruikt. Denk hierbij aan houten platen, deuren, schoenendozen en verpakkingsmaterialen. Frank’s werk wordt gekenmerkt door het contrast tussen de geleefde uitstraling van de drager en de felle kleuren. Op deze manier wil hij laten zien dat je geleefde materialen, door middel van kleur, een nieuw leven kunt geven. Daarnaast vindt hij het fascinerend om alledaagse voorwerpen van een andere eindbestemming te voorzien.

Frank put inspiratie uit zijn persoonlijke ervaringen, maatschappelijke- en politieke onderwerpen, welke hij op kinderlijke en humoristische wijze aan het licht brengt en zodoende zijn publiek tot denken aanzet. Grote voorbeelden voor hem zijn kunstenaars als Jean-Michel Basquiat, Wayne White, Keith Haring en Henri Matisse.

Stuur een bericht naar "Frank Willems"