favorietenVerwijder uit favorieten

Gerard te Wierik

Gerard te Wierik Raalte

Atelier aan de Tjalkstraat 4b te Raalte (tegenover 123-Verhuur).

Gerard te Wierik Raalte (2)

Atelier aan de Tjalkstraat 4b te Raalte.

Gerard te Wierik Raalte (3)

Atelier Tjalkstraat 4b.

Gerard te Wierik Raalte (4)

Atelier Tjalkstraat 4b te Raalte


Gerard te Wierik

  • Schilderkunst

Een harmonieus samenspel van lijnen, vormen en kleuren gecombineerd met reliëfvorming door middel van een dikke verfopbreng: dit kenmerkt het werk van Gerard te Wierik.
Naast de natuur en de wereld om zich heen wordt Gerard te Wierik geïnspireerd door Jackson Pollock en Van Gogh. Deze inspiratie vindt zijn weg naar het doek in de vorm van geabstraheerde en abstracte monumentale werken, waarbij gelaagdheid een grote rol speelt. De grafische achtergrond van deze autodidactische kunstenaar komt hierin duidelijk naar voren. Door zijn ervaring in de grafische wereld beschikt Gerard te Wierik over een brede kennis van het kleurenspectrum, hetgeen er voor zorgt dat de kleuren die hij gebruikt in zijn werk altijd in perfecte harmonie met elkaar zijn.

Voor het maken van zijn schilderijen hanteert Gerard te Wierik telkens eenzelfde methode. Er wordt begonnen met een onderschildering, waarna hij kleur voor kleur in verschillende lagen aanbrengt. Al deze lagen smelten uiteindelijk samen tot één geheel, waarbij er nimmer sprake is van één centraal punt. Doordat de werken meerdere focuspunten bevatten, verdient elk werk afzonderlijk de volledige aandacht van de toeschouwer. Dit zal iedere keer weer tot nieuwe ontdekkingen leiden. In de serie Movements speelt beweging, of de suggestie van beweging, hierbij een centrale rol; het is voelbaar en zichtbaar door het gebruik van lijnen, kleuren en reliëf.

Openingstijden

Maandag t/m donderdag van 10.00 - 17.00 uur.

Stuur een bericht naar "Gerard te Wierik"