favorietenVerwijder uit favorieten

Simone Stawicki

Meer...

Creation of installation 'Thoughts'

De installatie ‘Thoughts’ toont de gedachte van de kunstenaar Simone Stawicki zowel in tekst als in beeld. De installatie nodigt uit om doorheen te lopen. Als je door de werken loopt, loop je door de gedachtenwereld van Simone Stawicki. Elk onderdeel toont een vrouw die uitdrukking geeft aan de gedachte die geschreven is. Elke gedachte is een tekst van Stawicki zelf.
De werken zijn op een bijzondere manier gemaakt. Zij heeft met waterpistool en plantenspuit verf gespoten op ongebleekte katoen. In de natte verf heeft zij met pastel gewerkt, waardoor de pastel wordt opgenomen in de verf.

Simone Stawicki

  • Schilderkunst
  • Grafiek
  • Installatie
  • Diversen

Simone Stawicki
Schilderijen, monotypes and gemengde technieken

Het werk van Simone Stawicki kenmerkt zich door een intens kleurgebruik, duidelijke penseelstreken en een samensmelting van onderwerp en ruimte om uitdrukking te geven aan de zeggingskracht. Het werk van Stawicki vertelt een verhaal en zet aan tot nadenken, daarom ziet zij haar werk als een taal, communicatie van hart tot hart. Elke streek, elke lijn en elke kleur is wel overwogen en is tot opbouw van het verhaal. Op deze manier neemt zij de kijker mee in een filosofie die doet nadenken over God, mensen en maatschappij.

Kunst is visie.

Simone Stawicki studeerde schilderen binnen de richting monumentale vormgeving aan de HKU in Utrecht (toen genaamd ‘Artibus’).
Zij exposeert zowel in haar eigen land Nederland als in het buitenland.

Simone Stawicki wil vanuit haar hart spreken tot het hart de mens, daarbij komen dingen aanbod zoals liefde, sociaal onrecht, mens en maatschappij. Haar werk heeft een filosofisch karakter, dat tot het hart spreekt als je in stilte kijkt en luister wat het schilderij zegt.

Stuur een bericht naar "Simone Stawicki"