Marciana Timmermans

Marciana Timmermans Arnhem
Analoge Collage 2020
Marciana Timmermans Arnhem (2)
Analoge Collage 2022
Marciana Timmermans Arnhem (3)
Analoge Collage 2022
Marciana Timmermans Arnhem (4)
Analoge Collage 2020

Bizarre situaties en explosies van kleur, dat is wat ik voor ogen heb als ik begin met het maken van mijn collages. Met diezelfde blik blader ik ook door boeken in tweedehands winkels en op rommelmarkten, en ik zie vaak in een oogopslag of ik er iets mee kan.

Wetenschap, anatomie en natuur zijn mijn belangrijkste inspiratiebronnen, en vooral voor microscopische beelden heb ik een grote fascinatie. Ik verwonder me erover hoeveel overeenkomsten in vorm en structuur er te vinden zijn in de meest uiteenlopende dingen, of ze nu door de natuur of de mens ontstaan zijn.

In de afgelopen jaren heb ik een uitgebreide verzameling van uitgeknipt beeldmateriaal aangelegd, van waaruit ik op gevoel mijn collages componeer. Ik heb geen concept of idee vooraf, behalve dat ik een surrealistisch en vervreemdend beeld wil creëren, waar je van alles bij kunt fantaseren en waarbij niets is wat het lijkt te zijn.

Door de originelen uit te vergroten naar een veel groter formaat, wordt de vervreemding nog sterker. Elk werk is een “wereld op zich”, waar vreemde wezens elkaar ontmoeten, eten of gegeten worden, erotisch contact met elkaar lijken te hebben, of zich individueel als een bijzondere nieuwe “soort” aan de toeschouwer presenteren.
  • Diversen

Stuur een bericht naar Marciana Timmermans