Danny Becher

Danny Becher Zutphen
Message of Sound - DVD van Danny BECHER - klankresonantie in water
zie nadere info: https://www.cymatic.nl/webshop/index.html en:
https://www.klank-en-vorm.eu/a-40498020/dvd-s/dvd-message-of-sound-danny-becher-klankresonantie-in-water/
Message of Sound is een audiovisuele ervaring met film en muziek van Danny Becher. De film is een registratie van klankresonantie in water, die zichtbaar wordt gemaakt met behulp van lichtweerkaatsing. Van bovenaf kijken we naar het wateroppervlak. Op het moment dat de muziek in het water resoneert laat het wateroppervlak verschillende vibrerende patronen zien.
Klank en Vorm - Danny Becher - Zichtbare klank
Het zichtbaar maken van klank is een form van onderzoek, waar ik me sinds jaren bezig heb gehouden. De basis van de zichtbare klank was de documentatie van trillings-eigenschappen van een snaar - met vergaande illustraties van zichtbare intervallen ( samenklanken) die ik getekend, geschilderd, boetseerd, in steen gehouwen en gefotografeerd heb. Van daaruit ontstonden de cladnische klank figuren, de trillings-eigenschappen op vibrerende platen van koper, aluminium, staal en messing. Daarna volgden de experimenten met water.
Wanneer water d.m.v. klank in resonantie verzet wordt trilt de wateroppervlakte. Door het belichten van de wateroppervlakte wordt het licht gereflecteerd en het trillingspatroon van elke klank wordt zichtbaar. Afhankelijk van de frekwentie, de toon, muziek of klank die op het water inwerkt, vormen zich symmetrische trillingspatronen, ook wel mandala's genoemd, of bij sommige klanken ontstaan asymmetrische figuren. - Elke frekwentie, muziek of klank heeft zijn eigen beeld. Dit is ook afhankelijk van de dynamiek (geluidssterkte) van de aangeboden klank.
De CYMATIC foto's zijn gemaakt met een zelf gebouwde installatie. Elke klank word zichtbaar gemaakt doordat het geluid het water in resonantie verzet. Met behulp van lichtweerkaatsing word de wateroppervlakte gefotografeerd of gefilmd. Van bovenaf kijken we naar het wateroppervlak. Op het moment dat de muziek in het water resoneert laat het wateroppervlak verschillende trilling patronen zien.
Zie website www.cymatic.nl

Contact

Danny Becher
Laarstraat 77
7201CC Zutphen
Nederland
Tel: 0623450287

www.cymatic.nl

296 dagen geleden bijgewerkt

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Fotografie
  • Multimedia

Stuur een bericht naar Danny Becher