Ivonne van Halle

Ivonne van Halle Utrecht

Ik ben Ivonne van Halle en schilder vanuit mijn atelier aan huis. Samen met manlief Ceriel en hondje Juliette woon ik in een knusse eeuwenoude woning in het Utrechtse Museumkwartier. Een deel van de tijd wonen we in de bossen in het zuiden van Zweden, waar ik een ruimer atelier en meer natuur om me heen heb. De laatste jaren maak ik mijn eigen ecologische aquarel- en olieverf omdat ik duurzaamheid belangrijk vind.*

Texturen en kleuren in de natuur en de menselijke huid fascineren en inspireren mij.
Mijn schilderijen zijn uitingen van verlangen naar een ideale situatie voor mensen en een harmonieuze relatie met de natuur. Een hunkering naar pure eenvoud in contrast tot deze complexe wereld. De portretten zijn verstild, alsof het moment uitrekt. Het vormt een contrast met de universele vorm van zelfverdoving door een druk-druk-druk houding.
Nieuw werk onstaat doordat een beeld mij 'raakt' en ik dit wil 'vangen'. Gaandeweg ontstaat vaak iets anders, wat mooier is, dat laat ik graag toe. Het is een voortdurend proces, ondersteund door  het volgen van cursussen, lezen van boeken, bekijken van ander werk en het uitproberen van technieken.
Je kunt mijn werk overwegend figuratief of realistisch noemen.

*Vanwege mijn scheikundige achtergrond en grote liefde voor de natuur, ben ik geïnteresseerd in welke stoffen in verf zitten en kwam ik erachter dat het milieu enorm belast wordt door veel ingrediënten zoals oplosmiddelen en pigmenten in verf. Ik ben daarom zelf verf gaan maken met natuurlijke pigmenten (plantaardige pigmenten en aardepigmenten) en plantaardige oplosmiddelen.
  • Schilderkunst

Stuur een bericht naar Ivonne van Halle