UTRECHT DOWN UNDER

UTRECHT DOWN UNDER Utrecht
Met een aantrekkelijke ingenieuze constructie laat Egied Simons zien wat er zich boven en onder de grond afspeelt.
Door toepassing van spiegels in een aantrekkelijke ingenieuze constructie worden de wortelgangen van planten zichtbaar.
Verschillende soorten, verschillende structuren. Langzaam groeiende composities, die normaal aan het oog onttrokken zijn, legt hij bloot.
UTRECHT DOWN UNDER Utrecht (2)
In de video van Jeroen Kooijmans weet je niet of de vrouw en de vingerplant in elkaar verstrikt raken of liefdevol verstrengeld zijn. Een vreemd spel van aantrekken en afstoten ontvouwd zich. Het is als een dans. De speciaal gecomponeerde muziek bevestigt die aanname. Het publiek kan meedansen met koptelefoon op in de silent disco in de videoruimte.
UTRECHT DOWN UNDER Utrecht (3)
PJ Roggeband spreekt in zijn elf-stappen-expeditie door het tuincentrum 'de Vollekstaol van de stad Uterech', hovenierstaal en andere geheimtalen. Fenomenen als kraaktuinen, pratende planten, de NASA en het geheugen van een augurk passeren de revue. Naast een ode aan de verbeelding gaat de publieksperformance qua thematiek over natuur en (politieke) keuzes maken.
In de weekenden is hij aanwezig. Door-de-week mogen bezoekers snuffelen in zijn uitvalsbasis; een broeikasje vol met aantekeningen, beeldmateriaal en het onderzoek naar de Vollekstaol in Uterech.
UTRECHT DOWN UNDER Utrecht (4)

UtrechtDownUnder presenteert actuele kunst op bijzondere locaties voor een breed publiek. De tweejaarlijkse tentoonstelling geeft een beeld van de stand van zaken binnen de kunst. Elke editie toont spraakmakende Utrechtse kunstenaars van dat moment. Er wordt gewerkt met curatoren en scouts uit het veld.

Organisatie / Kunstliefde
UtrechtDownUnder, evenals de Atelierroute Utrecht worden georganiseerd door het projectteam van Kunstliefde. Met deze speciale projecten maakt het projectteam zich met en vanuit Kunstliefde sterk voor de Utrechtse beeldende kunst. Ook Art Utrecht, het platform voor beeldende kunst in Utrecht, is een initiatief van Kunstliefde i.s.m. galeries, artspaces en musea.

Een aantal medewerkers van het projectteam zijn beeldend kunstenaar en hebben zich naast hun beroepspraktijk ontwikkeld tot initiator, organisator en belangenbehartiger in de kunstsector.

Openingstijden

Kunst op volle grond:
vrijdag 2 september t/m zondag 2 oktober 2022
ma - vr: 09.30 - 18.00 | za: 09.30 - 17.00 | zo: 11.00 - 17.00 uur
ticket € 2,50 of € 6,- met tentoonstellingsgids / kinderen tot 12 jaar gratis

Contact

UTRECHT DOWN UNDER
Tuincentrum STECK, Gageldijk 3
3566 ME Utrecht
Nederland
Tel: 06-8309 8704

www.utrechtdownunder.nl

303 dagen geleden bijgewerkt

  • Fotografie
  • Multimedia
  • Installatie
  • Diversen

Stuur een bericht naar UTRECHT DOWN UNDER