Stichting Granate

Stichting Granate Amsterdam

5 jaar Granate 2012 - 2017

Het begon met een droom, met een verlangen, met een missie:
Het onzichtbare een gezicht geven.

Granate is in 2012 begonnen als een kleinschalig initiatief van dichter en filmmaker Nafiss Nia. In het eerste jaar droeg zij Granate met een klein team, maar in de loop der tijd is Granate uitgegroeid tot een organisatie met een vaste kern ondersteunt door freelancers, vrijwilligers en stagiaires.

Granate positioneert zich als een dynamische culturele instelling die met een vernieuwende artistieke programmering kunstenaars steunt en kansen geeft, publiek verrijkt en verrast, discussie aanwakkert, de appreciatie van diversiteit stimuleert, en de kunst van poëzie en film onder meer ogen brengt.

Regie & Edit: Farshad Aria
Productie: 1001 Production House
In opdracht van ©Granate_2017

Twitter berichten


Stichting Granate

  • Manifestatie
  • Diversen

Granate geeft het onzichtbare een gezicht

Stichting Granate is in oktober 2012 opgericht en heeft als doel het creëren van kansen voor getalenteerde dichters, schrijvers en filmmakers, met name met een niet Nederlandse achtergrond, en het bevorderen van meer culturele diversiteit in de Nederlandse film en literatuur.

De naam Granate verwijst naar de Granaatappel, een prachtige vrucht vol van onzichtbare pitten, die met de juiste zorg en aandacht kunnen uitgroeien tot een bloeiende boom. De granaatappel staat symbool voor diversiteit en eenheid van het leven.

Stuur een bericht naar "Stichting Granate "