Willy Felice

Willy Felice Amsterdam
Twee werken uit 2021 en 2022, titels: secret domeen secret place.
80 x 80 cm en 80 x 100 cm, olieverf op bladgoud, zilver en linnen.

Beeldend kunstenaar Willy Felice Smits

Poëzie en mijn muze zijn mijn inspiratiebronnen. Op mijn 16e jaar begon ik met schilderen, volgde schilderslessen aan de Vrije Akademie en studeerde af aan de Rietveldakademie. Na mijn eindexamen werkte ik als styliste, art director, ontwerpster en videograaf.

Tijdens een sabbatical keerde ik terug naar het schilderen. Om te experimenteren en mijn handschrift te ontwikkelen huurde ik een atelier en bezocht ik een aantal Artist in Residenties naast mijn werk in de podiumkunsten. Vanaf 2010 exposeer ik in binnen- en buitenland. Het werk heeft zich inmiddels ontwikkeld richting het abstract expressionisme.

Mijn schilderijen zijn een zoektocht naar een balans in kleur, spanning en compositie. De onderliggende lagen van goud, koper en zilver maak ik hier en daar zichtbaar middels vlakken, lijnen en tekst. Soms is de sfeer meteen goed of ik bewerk laag na laag totdat het werk de juiste spanning oproept. Het zijn abstracte landschappen, geïnspireerd op poëzie, zoals gedichten van Goethe en Roland Jooris. In mijn laatste series schilderijen heb ik fragmenten uit gedichten van Adonis (pseudoniem van Ali Ahmad Said) Arabische teksten gebruikt, soms bijna onzichtbaar in de gelaagdheid van het werk.

www.atelier-felice.nl

Openingstijden

Atelierbezoek mogelijk, tel 0641379332

Stuur een bericht naar Willy Felice