Willy Felice

Willy Felice Amsterdam
Onze stand op de Affordableartfair met 3 schilderijen van 80 x 100 cm. Mixed media.

Beeldend kunstenaar Willy Felice

“Het werk van Willy Felice bekijken is geen daad maar een proces. Via het oppervlak de diepte in. Als je naar haar werk kijkt, neem je – onbewust – de tijd en het vage begrip ‘geheimzinnigheid’ wordt langzaam helder: het besef dat je iets niet ziet, dringt tot je door.
Ze creëert ruimte achter de dingen, achter de lijn, de boog, het vlak. Er is iets mysterieus dat zich niet als vanzelf prijsgeeft, je moet er als kijker iets voor doen: jezelf verplaatsen, een stap zetten in of naar een onbekend gebied.

Je moet niet te nieuwsgierig zijn. Kijk en wacht maar rustig af, dan word je vanzelf uitgenodigd. Nee, wees niet bang om te verdwalen op een onbekende weg. Laat je maar verleiden door vorm en vlak – en licht en kleur natuurlijk – met een taal die je wellicht niet kent. Die komt van ergens anders, toch?

Maar als je eenmaal binnen bent kan je een lange gang in zonder naam of einde, een hoek om, of naar boven, naar de lucht, het licht, wie weet naar zon of maan of nacht.
En zo verblijf je in kleuren, tinten, warm en zacht.

De kleuren in het werk van Willy weerspiegelen de liefde voor het Midden Oosten. Ze gaan met elkaar – en met lijn en vlak en boog – een verbintenis aan waardoor ze ondanks hun verschil een eenheid vormen”.

Tekst van schrijver en kunstkenner: Hans Muiderman


www.atelier-felice.com

Openingstijden

Atelierbezoek mogelijk, tel 0641379332

Contact

Willy Felice
Zamenhofstraat 110F
1022 AG Amsterdam
Nederland
Tel: 0641379332

www.atelier-felice.com

600 dagen geleden bijgewerkt

  • Schilderkunst

Stuur een bericht naar Willy Felice