Dimon

Dimon Amsterdam
Deze serie ‘Black & Touch’ staat voor: majestueus, streng en charmant, opgebouwd door contrast en sierlijke bewegingen. Door fijne lijnen, de beweging op het canvas en het kleurenschema van zwart en wit te gebruiken, passen deze werken heel goed bij de Japanse cultuur van muziek en dans.
Dimon Amsterdam (2)
Schoonheid, bloemen - het is altijd inspiratie, de drukte van creatief denken. Over schoonheid, over kleuren waaruit ze gedichten maken, liedjes, verf op canvas met kleuren, muziek schrijven. Elk van de makers van iets moois heeft zijn eigen instrument: de kunstenaar heeft een penseel, de muzikant heeft notities en instrumenten en dichters en schrijvers hebben zinnen en woorden.
Dimon Amsterdam (3)
Schilderen is spelen met kleuren, verhoudingen en gevoelens. Kleuren worden gevormd en vormen komen tot leven.

Wanneer ik de juiste verhouding en kleurtonen heb gevonden, worden er figuren gemaakt. Daarna verander ik de vorm van de figuur en de hele compositie wordt opnieuw opgebouwd. Keer op keer, kleur na kleur en vorm na vorm.
Dimon Amsterdam (4)
ging niet halverwege toen de hemel begon te regenen. De laatste glimp van de zon was verborgen achter de wolken en ze leken erg triest.

Maar ik achtervolgde, wat er ook gebeurt. Toen ik op de juiste plaats kwam, leek de wereld te zijn veranderd. Het bos speelt met verschillende kleuren. Al het geel is veranderd in gouden tinten en al het groen heeft een robijnrode kleurgloed gekregen.

Expressiviteit is voor mij geen passie die plotseling het gezicht verlicht of zich manifesteert in een gewelddadige beweging. Ze is in de hele structuur van mijn foto; de plaats ingenomen door objecten, de gaten ertussen, hun relaties - dat is waar het om gaat. Compositie is het vermogen om verschillende elementen van een afbeelding decoratief te verspreiden om zijn gevoelens te uiten.

Contact

Dimon
Amsterdam
Nederland


dimonart.nl
621 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar "Dimon"