Barbara van den Berg

Barbara van den Berg Amsterdam
Werkend aan een papier collage 'Last apples'
Barbara van den Berg Amsterdam (2)
Uitpakken van digitale kunstwerken bij MPV Gallery in 's-Hertogenbosch
Barbara van den Berg Amsterdam (3)
Papier collage 'Saskia' (geïnspireerd door Rembrandt)
Barbara van den Berg Amsterdam (4)
Digital artwork 'Hemera' printed HD Finish met zwarte lijst.

Ik ben gefascineerd door het menselijk gedrag. Mijn kunstwerken gaan altijd over mensen. Groepen of individuen. Op zoek naar contact, hoe je je emoties moet uiten en hoe verhoud je je tot de ander?
Het is een tegenstrijdigheid waar ik naar op zoek ben, het randje, de dubbele laag. Het absurde bestaan. Humoristisch en donker. Mooi én beangstigend. Wat schuilt er achter die ogen?

Mijn digitale collages tonen kinderen in felle kleuren met een 'open mind'. Hun open blik en ietwat mollige wangen accentueren een kinderlijke onschuld. Ze krijgen een poppenachtige verschijning die het midden houdt tussen het mens-zijn en een marionet. Deze kinderen symboliseren onschuld, speelsheid en kwetsbaarheid. Ze kijken met natuurlijke nieuwsgierigheid naar de wereld.

Het is uitdagend om met bestaand materiaal een nieuw beeld te creëren. Sommige van mijn collages zijn de mix van wel 20 verschillende karakters. Het is een lappendeken van mensen. In collages kan ik onze verschillen en overeenkomsten benadrukken. Ik creëer één nieuw mens uit veel verschillende mensen met verschillende huidskleuren, dit laat zien hoe we met elkaar verbonden zijn. Er wordt zoveel naar de verschillen gekeken, terwijl we naar mijn idee veel meer ‘een’ zijn. Naar dezelfde dingen verlangen en dezelfde struggles hebben.
Ik vind het belangrijk dat mijn werk iets positiefs uitstraalt. Het je laat glimlachen en je in tweede instantie misschien laat nadenken over werkelijk contact maken en verbondenheid.

Openingstijden

Op afspraak

  • Schilderkunst
  • Fotografie
  • Multimedia

Stuur een bericht naar Barbara van den Berg