Jan Stel

Jan Stel Purmerend
Koninklijke Uil - Dam Square, Amsterdam

De transformatie van de Nieuwezijds Voorburgwal is in 2022 gestart. Momenteel wordt het centrum op meerdere plekken verbouwd. Met een nieuwe inrichting wil de gemeente Amsterdam een prettige straat creëren met meer ruimte voor fietsers, voetgangers en trams. Ook komt er een gezond en sterk groen deel. De aanleg van eenrichtingsverkeer zorgt voor de nodige ruimte en meer rust.

De 2 historische 19e eeuwse gietijzeren lantaarns van het Koninklijk Paleis op de Dam worden tot de voltooiing van het werk beschermd met elk 3 houten panelen. Deze panelen zijn door de gemeente vrijgegeven om graffiti op te schilderen. Een bijzonder leuk project op een unieke locatie in het centrum van Amsterdam.
Jan Stel Purmerend (2)
Euraziatische lynx

Vlak voor het vallen van de avond verscheen de wilde kat, de Lynx. Gespot in het zilverachtige licht van La luna. Een rustig moment totdat deze prachtige kat weer uit het zicht verdween. Razendsnel en verlegen zoals haar aard is..

Deze muur is alleen met spuitbussen beschilderd.
Jan Stel Purmerend (3)
De wijze uil

Uit de roofvogelserie de uil, een fascinerende roofvogel waaraan veel wijsheid wordt toegeschreven van spirituele stammen. Het is in ieder geval magisch om deze uilen te aanschouwen, hoe ze in stilte observeren en alles zien. Als ze uitvliegen met hun majestueuze vleugels, aangedreven door de wind, zijn ze in het donker nauwelijks zichtbaar dan alleen hun typische geluid.

Gemaakt met spuitbus.
Jan Stel Purmerend (4)
Kleine rode vosje

In samenwerking met stichting Verrev en in opdracht van de gemeente Hengelo beschilderden 12 street art kunstenaars vergulde containers. Het thema was; Hengelo in verleden, heden en toekomst. Er zijn verschillende stijlvolle uitingen gemaakt die gerelateerd zijn aan dit thema.

Voor het Hengelo thema; "het verleden, het heden en de toekomst", heb ik wel voor de oude vervallen brouwerij in Hengelo gekozen. Dit komt omdat ik al heel lang verloren glorie en verlaten plekken in Europa fotografeer. Van vervallen fabrieken, tot oude kastelen en bijvoorbeeld leegstaande boerderijen.

Ik heb ook voor de vos gekozen omdat het dier vroeger veel voorkwam in de omgeving van Hengelo en de provincie Overijssel. Ik vind dit een mooie aanvulling op het historische beeld van deze tijdsperiode. Daarnaast schilder ik graag dieren en natuurlandschappen.

Het toegevoegde korenveld is de referentie voor de productie van bier, net als de goudgele bierachtige sfeer van de laaghangende zon. De hele sfeer van dit street art schilderij heeft een moderne uitstraling van een oud schilderij, waar de rode vos goed samengaat met de roze getinte architectuur van de brouwerij.

Jan Stel (Purmerend 1970), artiestennaam: Simbl (Symbol), is een veelzijdig kunstenaar, hij is actief op verschillende creatieve gebieden met een passie voor street art en graffiti. Simbl heeft een achtergrond met tekenen en schilderen. Van jongs af aan is er de drive geweest om mooie creatieve uitingen te maken en heeft hij door de jaren heen met veel kunstmaterialen gewerkt. Naast street art is hij ook fotografisch kunstenaar en vertegenwoordigd door 2 kunstgalerijen. Stel zijn fotografie wordt op vele (interne) kunstbeurzen getoond. En wordt regelmatig tentoongesteld en maakt deel uit van vele particuliere en bedrijfscollecties.
www.janstel.com

In de oude schooltijd (1988) begon hij illegaal te spuiten, dit duurde slechts korte tijd omdat het produceren van full colour wanden zijn passie is. Simbl maakt wel street art op muren, (houten)panelen, canvas en wat de klant maar wil.

Het doel is niet alleen om de objecten artistiek te decoreren, maar ook om de mensen die dagelijks werken, wonen of passeren aan te trekken en te verbinden. Voor Simbl is kunst een manier om zich creatief uit te drukken, en het maken van muurschilderingen geeft hem het gevoel dat hij leeft. Met zijn gepassioneerde vakmanschap maakt hij mensen blij en trots met een in het oog springend kunstwerk.

Als kunstenaar is de stijl van Jan Stel te herkennen aan zijn superfijne details, fabelachtige perspectieven en zijn rijke maar subtiele kleurschakeringen, samen vormen ze een coherent evenwicht. Zowel in street art als in fotografie. Het is in de loop der jaren zijn handelsmerk geworden en hij wordt er om geroemd.

Openingstijden

Neem gerust contact op voor vrijblijvende informatie.

Contact

Jan Stel
Stremselstraat 47
1445MA Purmerend
Nederland
Tel: 06-41202562
E-mail: info@janstel.nl

www.simbl.nl

527 dagen geleden bijgewerkt

  • Schilderkunst
  • Fotografie
  • Tekeningen

Stuur een bericht naar Jan Stel