Nanette Heijnen

Nanette Heijnen Schoorl
fragment van schilderij ‘Heat’ uit de serie ‘Elements’ 2022
Olieverf/linnen 60 x 170 cm
Nanette Heijnen Schoorl (2)
Fragment van schilderij ‘Weightless’ uit de serie ‘Elements’ 2022
Olieverf/linnen 80 x 170. M
Nanette Heijnen Schoorl (3)
Fragment van schilderij ‘Reaching Out’ uit de serie ‘Elements’ 2022
Olieverf/linnen 70 x 100 cm
Nanette Heijnen Schoorl (4)
‘Biker’ uit de serie ‘Elements’ 2022
Olieverf/linnen 80 x 120 cm

Nanette werkt zowel in olie- als acrylverf. Als beeldend kunstenaar staan haar zintuigen altijd op scherp. Haar inspiratie komt van de wereld om haar heen en haar onderwerpen kunnen daardoor heel divers zijn. Het kunnen een landschap zijn of een stilleven, maar ook dieren of mensen in hun alledaagse doen. In opdracht schildert Nanette met haar losse toets in haar eigen stijl ook prachtige portretten en gestileerde naakten.
Mensen inspireren Nanette en het schilderen van een portret is voor haar boeiend proces. Ieder mens is uniek. Maar wat maakt de persoon tot wie hij of zij is? Voortdurend is Nanette op zoek naar de diepere lagen van haar onderwerp en in elk van haar portretten zijn emotie en herkenbare sferen terug te zien. In olieverf werkt ze meestal laag voor laag, maar soms werkt ze ook vrij ‘vet’ door de verf met het paletmes op te brengen. Kenmerkend zijn steeds haar vlotte impressionistische toets en haar warme kleurgebruik.
Verkennen en vernieuwen maakt schilderen voor Nanette boeiend. Het gevoel om compleet in een werk op te gaan ervaart zij als “Yoga met een kwast”. Ze wil bovenal ‘Bezielde Kunst’ maken, Kunst die doordrenkt is van het leven. Dat leven kan en mag lichte en donkere kanten hebben. In haar serie werken 'A Touch of Gold' maar ook in haar nieuwste reeks met het thema 'Elements' toont zij de toeschouwer de magie en zuiverheid van het leven.
In januari 2021 schilderde zij in opdracht van de Gemeente Bergen het doek ‘Meisje van de Toekomst’. Een sfeervol werk van een meisje dat op haar fietsje met zijwieltjes zelfverzekerd en onbevreesd, dapper haar toekomst tegemoet trapt. Een prachtige symboliek voor het leven dat ook na een sombere corona periode gewoon weer verder gaat. Na een publieke stemming krijgt het doek binnenkort zijn definitieve plek in de entree van het -na een verwoestende brand herbouwde en in 2022 heropende- Sportcentrum de Beeck.
In mei 2021 deed Nanette mee aan het populaire televisieprogramma “Sterren op het Doek”. In die aflevering was het model Philip Freriks. Het programma werd uitgezonden 1 mei 2021 op NPO2.

Contact

Nanette Heijnen
Laanweg 40
1871 BJ Schoorl
Nederland
Tel: +31 (0) 6 12 07 00 33

nanetteheijnen.nl

501 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar Nanette Heijnen