Keerpuntatelier

Keerpuntatelier Blaricum

Keerpuntatelier

  • Schilderkunst
  • Fotografie
  • Multimedia
  • Grafiek

Digitale Kunst en Natuurfotografie gemaakt door Richard Vloemans

Mijn naam is Richard Vloemans,Geboren in 1983 te Waalwijk. Huidige woonplaats: Blaricum. Dit is tergelijkertijd ook de plek waar mijn atelier gevestigd zit. De naam van mijn atelier is: Keerpuntatelier. Deze naam komt voort uit kunst wat mijn leven veranderd heeft (keerpunt). Mijn karakter is intuïtief en gevoelig. Hoewel ik hier trots op ben, is het gebleken in mijn verleden ook een valkuil te kunnen zijn. Door in deze valkuil te trappen, werd ik geconfronteerd met beeldende therapie. De therapie heb ik uitgebouwd naar een professie als kunstenaar/fotograaf en assistent beeldend therapeut (ervaringsdeskundige)

Abstract schilderwerk: olie en acrylverf, spuitbussen, airbrush en inkt. Fotografie: Sony A5000 met een 30mm macro objectief. Beeldbewerking: Coral painting, photoshop elements en lightroom, media impression en photoscape. Ultra HD Full colour 12 kleuren print op hoogwaardig foto folieWerkwijze Digitale Kunst

In mijn schilderijen vind je veel van mijn persoonlijkheid terug. Het uiten van mijn eigen gevoel en de verhalen die ik om mij heen hoor in de geestelijke gezondheidszorg, zijn een lijdraad voor mijn vakmanschap. Dit geld voor mijn fotografie als voor mijn kunst. Mijn intuïtieve houding zorgt ervoor dat ik veel durf te laten zien in mijn schilderijen, waardoor mijn eigen beeldmerk zich daarna al snel ontwikkelde. Er bestaat voor mij geen vaste manier van werken. Elk schilderij is op een andere manier gemaakt zonder beperkingen in het durven proberen van nieuwe dingen. Mijn kunst verbind drie disciplines met elkaar. Deze disciplines zijn: abstract schilderwerk, digitale fotografie en digitale beeldbewerking met 3D technieken. Hierbij maak ik gebruik van vier verschillende software programma's. Het feit dat elk digitaal werkstuk ontstaat uit abstract schilderwerk, maakt mijn kunst uniek. De echte kleuren van olieverf en acrylverf banen zich een weg in het digitale medium. Met een high end scanner en mijn spiegelreflex camera zorg ik dat de abstracte afbeeldingen in de hoogste resolutie zijn te zien.

Naast het maken van digitale kunst, ben ik mij gaan verdiepen in natuurfotografie. Het leuke van fotograferen in de natuur is dat, alles elke keer anders is. Loop je twee dagen op het zelfde pad, dan kom je twee keer met andere foto's thuis.Werkwijze NatuurfotografieMijn specialisatie is het fotograferen van detail waar je normaal gesproken langs loopt. Het blote oog kijkt simpelweg verder vooruit dan deze natuur objecten liggen. In de natuur is zoveel te zien. gedetailleerde fotografie van, stronken, bomen, bloemen, stammen, paddenstoelen en nog veel meer.

Het is voor mij een sport om kleine natuur objecten zo groot mogelijk in beeld te brengen. Mijn fotografie staat bekend om zijn sterke en felle kleuren die ik er aan toevoeg. Alle kleuren zijn uiteraard origineel als ik ze fotografeer. Wat ik toevoeg zijn kleurenfilters en softfocus om de foto naar mijn smaak te krijgen en mijzelf te onderscheiden van andere fotografen. Ik probeer in mijn foto's meer lef te laten zien in beeldbewerking. Eerst moet je de foto zien, fotograferen en daarna bewerken tot een elk individueel kunstwerk. Dat is mijn manier. Fotografie is zeker een kunstvorm. Iedere fotograaf heeft een andere kijk op lichtinval, natuur objecten en de instellingen van zijn camera. Dit maakt het beroep of de hobby fotografie erg aantrekkelijk. Denken en kijken in kaders is een must voor een fotograaf. Als je het kader van de compositie helder hebt, dan ga je daar niet meer zo makkelijk vanaf.

Heel veel plezier met het kijken naar mijn digitale kunst en natuurfotografie.

Stuur een bericht naar "Keerpuntatelier"