Simone Stawicki

Verwacht

4Arts Durgerdam

Tentoonstelling 16-07-2021 t/m 18-07-2021 > Durgerdam
(2)
Werk van Edith van Eijden-Calis
(3)
werk van Roderique "Dracorubio" Arisiaman
(4)
Werk van Ans Westra
(5)
Werk van Simone Stawicki
Op 16, 17 en 18 juli is in De Dorpkerk, Durgerdammerdijk 76 in Durgerdam de expositie 4Arts te bewonderen. Vier kunstenaars met verschillende disciplines vormen samen de 4Arts. U kunt kennismaken met het werk van de vier kunstenaars Edith van Eijden-Calis (keramiek), Roderique "Dracorubio" Arisiaman (fotografie), Ans Westra (beelden) en Simone Stawicki (schilderijen en gemengde technieken).

In 2008 startte keramiste Edith van Eijden-Calis met een Paas-expositie in Weesp. Inmiddels is dit een terugkerend evenement geworden. Dit is zo'n daverend succes, dat 4Arts ook elders in het land is gaan exposeren steeds met vier kunstenaars van verschillende disciplines.

Edith van Eijden-Calis maakt keramiek. Als autodidact heeft zij klei als haar favoriete materiaal ontdekt om haar creatief te uiten. Zij werkt met de raku- en naked raku techniek. Zij maakt ook themawerk in combinatie met andere materialen. Sinds 1996 exposeert zij regelmatig en werk in opdracht is mogelijk.
Roderique “Dracorubio” Arisiaman is een verhalenverteller en beeldmaker. Het werk dat 4Arts toont, is zijn fotografie en beeldbewerkingen. Dracorubio haalt inspiratie uit verschillende bronnen zoals boeken, films, musea, muziek, mythologie, pop culture, en natuurlijk zijn eigen levendige fantasie, de manier waarop hij naar dingen kijkt. Met een achtergrond in animatie en 3D visuele effecten creëert hij in Photoshop de meest bizarre en onwereldse creaties die je doen lachen, nadenken en huiveren.
Ans Westra maakt beelden in steen en brons. Wat haar fascineert is de ambachtelijkheid; de zoektocht naar een geschikte steen, vervolgens het maken van een plan (tekening, klei- en studiemodel), het “verkennen” van de steen, en het bijstellen van het oorspronkelijke plan om uiteindelijk te komen tot een resultaat. Haar inspiratie haalt zij uit het diepe zuiden van Italië waar de Oude Grieken hun sporen hebben achtergelaten.
Simone Stawicki toont haar landschap schilderijen van gemengde technieken. Zij combineert hier bij acrylverf en inkt. De verf is vaak opgebracht met een super soaker (groot waterpistool). Haar werk kenmerkt zich door haar bijzondere kleurgebruik en de speling van het licht met het landschap.

4Arts Durgerdam is een zeer bijzondere tentoonstelling door de verschillende kunstvormen en de kwaliteit van het werk. De moeite waard om deze te bezoeken. De opening is op zaterdag 17 juli om 15.00 uur. Onder het genot van een hapje en een drankje kunt u de werken van 4Arts Durgerdam bekijken en de kunstenaars zelf spreken. Iedereen is welkom. De openingstijden van de expositie 4Arts Durgerdam zijn van 11.00 uur tot 17.00 uur.

De expositie van 4Arts is te bezichtigen in De Dorpkerk, Durgerdammerdijk 76 in Durgerdam. Meer informatie vindt u op de site www.4arts.eu.

Simone Stawicki
Schilderijen, monotypes and gemengde technieken

Het werk van Simone Stawicki kenmerkt zich door een intens kleurgebruik, duidelijke penseelstreken en een samensmelting van onderwerp en ruimte om uitdrukking te geven aan de zeggingskracht. Het werk van Stawicki vertelt een verhaal en zet aan tot nadenken, daarom ziet zij haar werk als een taal, communicatie van hart tot hart. Elke streek, elke lijn en elke kleur is wel overwogen en is tot opbouw van het verhaal. Op deze manier neemt zij de kijker mee in een filosofie die doet nadenken over God, mensen en maatschappij.

Kunst is visie.

Simone Stawicki studeerde schilderen binnen de richting monumentale vormgeving aan de HKU in Utrecht (toen genaamd ‘Artibus’).
Zij exposeert zowel in haar eigen land Nederland als in het buitenland.

Simone Stawicki wil vanuit haar hart spreken tot het hart de mens, daarbij komen dingen aanbod zoals liefde, sociaal onrecht, mens en maatschappij. Haar werk heeft een filosofisch karakter, dat tot het hart spreekt als je in stilte kijkt en luister wat het schilderij zegt.

Stuur een bericht naar "Simone Stawicki"