Gita Kalishoek

Gita Kalishoek Rotterdam

Ik woon en werk te Rotterdam.
Zo lang als ik mij kan herinneren heb ik mij beziggehouden met allerlei vormen van beeldende kunst, zoals tekenen ,schilderen en textiele werkvormen.
Ik heb hiervoor een aantal cursussen gevolgd.
Zo’n 20 jaar geleden ben ik begonnen met het maken van kunst. In eerste instantie schilderijen in acryl, olieverf of mixed media. Later kwam hier ook het werken met zijde en vilt bij.
De natuur vormt voor mij een onuitputtelijke bron van inspiratie. De prachtige herfstkleuren ,de winterse structuren, het voorjaar met de tere kleuren, de contrasten in licht en donker tijdens de zomer, de sfeer van een vroege ochtend en ga zo maar door. Al deze indrukken probeer ik zowel in mijn schilderijen als in mijn shawls en viltwerk te verwerken.
Mijn werk is opgebouwd uit verschillende lagen, waarbij vorm en kleur belangrijke elementen zijn. Vanuit een eerste opzet werk ik het onderwerp intuïtief verder uit. Tijdens dit proces is nog van alles mogelijk. Via eventuele nieuwe invalshoeken creëer ik mijn eigen interpretatie van het onderwerp.
Ook schilder ik op zijde. De shawls worden eventueel met wol bewerkt. Ook hierbij zijn vormen uit de natuur veelal de basis voor het ontwerp..
Favoriete schilders zijn oa Rembrandt, Isaäc Israëls en glaskunstenaars zoals Gallé, Tiffany, Lalique en Dale Chihuly

Contact

Gita Kalishoek
lisztlaan 52
3055KH Rotterdam
Nederland
Tel: 0636598289

www.gitakalishoek.nl

1333 dagen geleden bijgewerkt

  • Schilderkunst
  • Sieraden
  • Textiel

Stuur een bericht naar Gita Kalishoek