Robert van de Graaf

Robert van de Graaf Den Haag

Le Mont St. Michel after battlefield (France)
Oil on linen
120 x 80 cm

Robert van de Graaf Den Haag (2)

Pablo / Conté and pastels on paper / 80 x 60 cm


Robert van de Graaf

  • Schilderkunst
  • Tekeningen

Robert van de Graaf is geïnteresseerd in het mystieke van deze wereld en alle elementen (de zee, de lucht, natuur, vuur, licht en donkerte) in combinatie met het gevoel en de dimensie van de andere wereld.
Robert is altijd bezig mystieke thema’s te vinden die hem inspireren, die zijn aandacht trekken. Zijn thema’s variëren van een licht schijnend op bomen, gevangen in bossen, tot hoog complexe historische plaatsen of verhalen. In de kunstwerken wil hij de diepte en bezieling van het thema overbrengen en hoopt dat deze een (her)ontdekking zijn voor de kijker en aanzet tot verdieping.

Robert gebruikt graag traditionele technieken zoals olieverf en grafiet en vind de ambacht van het schilderen en tekenen erg belangrijk. Hij maakt zowel olieverf schilderijen (op linnen) als tekeningen (op papier). De kunstwerken worden gekenmerkt door een modern, expressionistisch, impressionistisch en intuïtief karakter.

Naast zijn vrije werk maakt Robert ook portretten, van zowel personen als dieren. De portretten van Robert kenmerken zich door de sterke gelijkenis, zowel in uiterlijk als in uitstraling. Hij probeert in elk portret de ziel van de geportretteerde te vangen en weer te geven.
Een foto laat vaak alleen maar het uiterlijk zien van een persoon of dier, in een portret van Robert zit ook hart en ziel. De portretten vertellen vaak een verhaal, ze kijken je aan of zijn diep in gedachten verzonken. Dit geldt voor zowel personen als dieren, want Robert probeert ook bij dieren het karakter weer te geven in een portret.
Qua technieken trekt hij de lijn van zijn vrije werk door, hij werkt graag met traditionele technieken als olieverf voor de portret schilderijen en Conté of grafiet voor zijn portret tekeningen. Zijn stijl is realistisch, maar met een sterke eigen handtekening in zowel de portret schilderijen als tekeningen.

Stuur een bericht naar "Robert van de Graaf"