Ellen de Leede

Ellen de Leede Schiedam
Ellen de Leede - gesluierde vrouw
afmetingen: 30x30
techniek: acryl op linnen
Ellen de Leede Schiedam (2)
Ellen de Leede - Afrikaans meisje
afmetingen: 30x30
techniek: acryl op linnen
Ellen de Leede Schiedam (3)
Slapende kat
Ellen de Leede Schiedam (4)
Afrikaans kind

Ellen de Leede geeft binnen haar werk als beeldend kunstenaar op realistische wijze weer wat zij ziet. Haar onderwerpen en composities zijn doorgaans een voortvloeisel uit reisimpressies, waarbij veelal mensen de hoofdrol vervullen. Ellen de Leede maakt binnen deze schilderijen doorgaans gebruik van een eigenzinnige manier van compositie waarbij zij op een karakteristieke wijze een uitsnede maakt van haar onderwerp. Ze treedt als het ware buiten het kader. Ellen probeert binnen haar werk de waarneembare werkelijkheid zo dicht mogelijk te benaderen. Bijzonder fraai zijn de bijna miniaturen die Ellen de Leede veelvuldig schildert. Deze doorgaans klein formaat schilderijen worden gecompleteerd met prachtige lijsten en vormen als het ware een soort 'kleinoden'. Het straalt van deze werken af dat ze met veel liefde en toewijding zijn vervaardigd.
Bij realistisch schilderen is de schildertechniek van groot belang en het is een tijdrovend en nauwkeurig werk waarbij opperste concentratie en veel geduld vereist is.
Verder werkt Ellen de Leede veelvuldig aan portretten van mensen en dieren in opdracht en is zij actief met het illustreren van kinderboeken en educatieve peuterboeken, zoals bijvoorbeeld 'de Tovertas' en 'de kleine dierentuin' voor Benny Vreden producties en 'Dikke Tot en de Geinkwezels' van Ge Ansems.
  • Schilderkunst
  • Tekeningen

Stuur een bericht naar Ellen de Leede