Nicole van Kruijsdijk

Nicole van Kruijsdijk Den Bosch
De nadruk van mijn schilderijen ligt momenteel bij portretten van vrouwen over de gehele wereld. De schilderijen zijn grof realistisch geschilderd met acrylverf en hebben een abstracte achtergrond. Vaak zijn er materialen als stof verwerkt in de portretten om de sfeer te proeven van het land van herkomst.
Nicole van Kruijsdijk Den Bosch (2)
Modern schilderij van een Indiase bruid. Het schilderij is bewerkt met echte stof uit India. Deze bruid uit India is geschilderd met acrylverf d.m.v. diverse technieken. Het Indiase doek is helderblauw, handmatig bewerkt met gouddraad. De achtergrond van het schilderij en de sieraden zijn geschilderd met goudkleuren.
Nicole van Kruijsdijk Den Bosch (3)
Modern schilderij van een Pakistaanse vrouw. De vrouw uit het Midden Oosten is geschilderd met acrylverf. Voor de hoofddoek is gebruik gemaakt van zijde stof in turquoise blauw, die 2 kleuren geeft door de lichtval. Sprekend schilderij door de blauwe ogen die je aankijken.
Nicole van Kruijsdijk Den Bosch (4)
Modern schilderij van een mooie, jonge Aziatische vrouw. De Oosterse vrouw is geschilderd met acrylverf. Voor de achtergrond is gebruik gemaakt van diverse technieken in de kleur blauw.

Sinds jaar en dag heb ik veel schilderijen en andere creatieve werken gemaakt voor vrienden en bekenden. Van origine heb ik een marketingachtergrond (HEAO-CE) en in die branche gewerkt. Begin 2008 heb ik van mijn hobby mijn werk gemaakt en de webwinkel Nicole KidsArt gestart.

Zo ben ik begonnen ben met het schilderen van kinderschilderijen, accessoires voor de kinderkamer en creatieve workshops. Het werd al snel erg druk waardoor de nadruk steeds meer kwam te liggen op andere dingen dan het schilderen.

Gelukkig kruipt bij mij het schilderbloed waar het niet gaan kan en begin vorig jaar heb ik het roer omgegooid. Naast het schilderen beperk ik mijn nevenactiviteiten nu tot workshops, kinderfeestjes en naailessen. Zo kan ik weer doen waar mij hart ligt; schilderen.

Momenteel ben ik voor volwassenen bezig met portret schilderijen van vrouwen over de gehele wereld. Ik werk met acrylverf in grof realistische stijl met een geabstraheerde achtergrond. Daarnaast verwerk ik graag originele stoffen en andere materialen uit het land van herkomst in de schilderijen van de geportretteerde vrouw. Op deze manier proef je nog meer de sfeer van het land. Dit thema van portretten heb ik doorgetrokken naar de kinderschilderijen voor de oudere kinderen en tieners, maar dan net even wat stoerder en minder gedetailleerd.

Het gehele assortiment van schilderijen voor jong en oud is ook terug te vinden op mijn website: www.nicolekidsart.nl.
  • Schilderkunst
  • Textiel

Stuur een bericht naar Nicole van Kruijsdijk