Galerie Art Dumay

Solo-expositie Emelie Jegerings

Emotie, passie en gedrevenheid
Emelie Jegerings (1964) is geboren in Deurne en startte haar creatieve carrière in het modevak. Na een opleiding aan de Vrije Academie in haar geboorteplaats ontwikkelde ze zich vervolgens als autodidact in de decoratieschilderkunst. Ze raakte gefascineerd door de vergankelijkheid: doorleefde muren met barsten, scheuren en verloren patina’s.

Het grondig bestuderen van de frescotechniek was een volgende stap. Haar verdere ontplooiing tot beeldend kunstenaar is opmerkelijk want een overgang van decoratieschilder naar kunstschilder was weliswaar in de periode rond 1900 een logische volgorde, tegenwoordig is dit een zeldzaamheid. Deze ontwikkeling is bepalend geweest voor haar huidige werk.

Na het afronden van de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk (B), legde Jegerings zich volledig toe op het schilderen van met name het menselijk lichaam. Emotie is daarbij haar leidraad als een verbindende schakel in ons mens-zijn. Passie en gedrevenheid voeren haar tot datgene wat ze als schilder op het doek vertaald wil zien. Haar portretten en mensfiguren verbeeldt ze in levendige en contrasterende kleuren en in een omgeving die vibreert van dynamiek en beweeglijkheid.

Openingstijden

dinsdag tot en met zaterdag 10 tot 17 uur.

Contact

Galerie Art Dumay
Park 75
5671 GC Nuenen
Nederland
Tel: 040-2845208

www.artdumay.nl

3000 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar Galerie Art Dumay