SBK Breda

STRANGE DAYS bij SBK BredaTijdens de Cultuurnacht Breda, 23 januari a.s., opent bij SBK Breda de tentoonstelling STRANGE DAYS met werk van Erwin Thomasse, Johan Moorman (SPIELEREI), Maartje Folkeringa en Mike Moonen. Dit bestaat o.a. uit video, ruimtelijk werk, wandschilderingen en tekeningen.

Vernoemd naar de film Strange Days (1995) en het gelijknamige nummer van The Doors waaraan de film zijn titel ontleedde, presenteert SBK Breda STRANGE DAYS. Het werk van de kunstenaars in deze tentoonstelling onderscheidt zich in het gebruik van communicatieve beeldtaal. Door gebruik van elementen uit bijvoorbeeld religie, wetenschap of reclame, ontstaan onverwachte associaties en nieuwe beelden. Hierdoor wordt er eerder een beroep gedaan op de emotie, dan op het intellect van de toeschouwer.
Zo ziet Erwin Thomasse (Eindhoven) occulte boodschappen in opmerkelijke hoek. Zijn tekeningen, collages en assemblages bestaan uit haast maniakale handelingen enerzijds en ‘makkelijke’ maar geniale ingrepen anderzijds. De symbolische trofeeën van Maartje Folkeringa (Amsterdam) vereren uiterlijkheden en opsmuk. Ze hebben ontzag voor prestige die nooit helemaal concreet wordt en geven emotie aan onpersoonlijke en industriële materialen zoals acryl en aluminium. De ruimtelijke werelden van Johan Moorman / SPIELEREI (Eindhoven) doen denken aan retro computer games, het werk van de graficus Escher, of illustraties uit oude Lego catalogi. Zijn grafiek en muurschilderingen zijn altijd overgoten met een Anti-Design saus, maar tegelijkertijd stijlvol in kleurkeuze, lijnvoering en vormtaal. Mike Moonen (Maastricht) speelt met lulligheid en banaliteit. En zoekt de confrontatie met deze begrippen; ook in de beeldende kunst: De associaties die zijn eenvoudige digitale MS Paint krabbels oproepen, worden in een animatie met een dikke knipoog onderuit gehaald.

OPENING: vrijdag 23 januari v.a. 19 uur. Te zien t/m 21 maart!

SBK Breda
Markendaalseweg 48, 4811 KC Breda
076 - 543 65 10
breda@sbk.nl
www.sbk.nl/breda

wo. – vr. 12 tot 18 uur
zaterdag tot 17 uur
1ste zondag vd maand tot 17 uur

Openingstijden

wo. – vr. 12 tot 18 uur
zaterdag tot 17 uur
1ste zondag vd maand tot 17 uur

Contact

SBK Breda
Markendaalseweg 48
4811 KC Breda
Nederland
Tel: 0765436510

www.sbk.nl

3413 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar SBK Breda