Geeske van de Molengraft

Meer...
Verwacht

Nulllll

Tentoonstelling 04-10-2019 t/m 06-10-2019 > Amersfoort

Tijdens deze kunstbeurs in de Prodentfabriek in Amersfoort heb ik een eigen stand. Kom gerust een kijkje nemen op vrijdagavond (18.00-21.00u), zaterdag of zondag (beiden van 11.00-17.00u).

Geeske van de Molengraft

  • Schilderkunst
  • Design
  • Ruimtelijk
  • Diversen

Ik ben Geeske van de Molengraft en werk onder de naam Atelier G. In mijn werken ontmoet kunst design. Velen beweren dat kunst en design niet samengaan. Aan mij de taak om het tegendeel te bewijzen!

Licht
Licht is het terugkerend thema in mijn werken. Zowel in directe vorm met led verlichting als in indirecte vorm met reflectie of de voorstelling.

Kleur
Naast licht, speelt kleur ook een belangrijke rol in mijn werken. Ze zijn over het algemeen kleurrijk zonder schreeuwerig te worden. Ik streef ernaar om met kleur- en materiaalgebruik de aandacht te trekken en tegelijkertijd de rust te bewaren.
Je kunt mijn kunstwerken omschrijven als vernieuwend, eigenzinnig, een tikkeltje tegendraads.

Geeske van de Molengraft Helmond

'MMM' is gebaseerd op het gebouw waarin het museu da música mecânica is gevestigd in Portugal. De silhouetten van dansende mensen verschijnen achter het roze venster zodra je de dimbare verlichting inschakelt.

Geeske van de Molengraft Helmond (2)

‘Avondrood’ is een wandobject van messing, acrylverf en LED-verlichting. Het toont een zonsondergang op zee.

Geeske van de Molengraft Helmond (3)

'Buitenaards' is geïnspireerd op de vulkanische krater Dallol in Ethiopië. Doordat het grondwater en magma hier samenkomen, veranderen zwavel, ijzeroxide, zout en andere mineralen in levendige kleuren groen en neon geel.

De afmeting is 150 x 88 cm (b x h) inclusief de uitstekende delen van de acrylaatstrip.
Achter die strip is witte, dimbare LED-verlichting bevestigd die met een afstandbediening eenvoudig te bedienen is. Door de kleur van het acrylaat licht de strip fel neon-geel op.

Geeske van de Molengraft Helmond (4)

'IJzeren engel' bestaat uit drie losse panelen en heeft een totale afmeting van 198 x 180 cm (hxb). De LED-verlichting is weggewerkt in het middelste paneel van verroest ijzer, waarin ook de witte pauwenveren bevestigd zijn.

De verlichting is met een afstandsbediening eenvoudig op iedere gewenste kleur en lichtsterkte in te stellen.

Stuur een bericht naar "Geeske van de Molengraft"