Atelier Debbie Nijland

Atelier Debbie Nijland Etten - Leur
Impressie atelier - galerie - expositieruimte
Atelier Debbie Nijland Etten - Leur (2)
Impressie tijdens weekend openstelling
Atelier Debbie Nijland Etten - Leur (3)
Voorpui Debbie Nijland
Atelier Debbie Nijland Etten - Leur (4)
Impressie tijdens schildercursus

Debbie Nijland (1959) is een professioneel beeldend kunstenaar met een groot atelier / galerie / expositieruimte (200m2) aan de Bisschopsmolenstraat 10 in Etten-Leur. In 2013 is ze afgestudeerd op de IKO Kunstacademie Hoogstraten (België) in de discipline Hogere Graad Schilderen. In haar atelier geeft zij tevens lessen en workshops en worden er regelmatig activiteiten georganiseerd.

Mijn visie op kunst is in de eerste plaats dat het prikkelt en nieuwsgierig maakt. Voor mij moet kunst een diepere laag hebben dan alleen een ‘mooi’ gehalte. Ik vind dat kunst mag schuren, provoceren, eigenzinnig mag zijn, ontroeren, kortom met emotie te maken heeft. Ook humor en een groot relativeringsvermogen mogen niet ontbreken. De vorm waarin zich dat uit kan wat mij betreft heel divers zijn.

Mijn werken kenmerken zich doordat mijn onderwerpen veelal met het leven zelf te maken hebben. Ik houd van sterke belichting en contrasten. Ik wil geen romantiek nastreven in mijn beelden. Niet zelden door middel van het veelvuldig geheel of gedeeltelijk stuk/weg schilderen van onderliggende cliché beelden toon ik de rauwe en harde kant van het leven.
Mijn werken zijn vaak flamboyant hetgeen in de afmeting van de schilderingen ligt, het royale palet, de toets en het onderwerp zelf liggen. Ik werk deels lineair, deels picturaal in welke verhouding dan ook. Ik vertrek veelal vanuit samengestelde beelden en heb een directe manier van werken. Veelal zal de verf nog meer het onderwerp zijn dan het onderwerp zelf. Verder laat ik in mijn ontwikkeling alle mogelijkheden open. Ik wil me niet vastleggen.

Ik laat me inspireren door Francisco Goya, James Ensor, Rubens, Fred Bervoets, Per Kirkeby, Pablo Picasso, George Baselitz. Voor mij zijn deze leermeesters de hoofd bestanddelen voor het theatrale, dramatische, humoristische, groteske, beangstigende, actuele en technische aspecten in mijn werk.

Openingstijden

In december 2019 exposeert Debbie Nijland met eigen werk in de weekenden (doordeweeks worden er schilder- en tekencursussen gegeven):

Zaterdag 14 december van 11:00 tot 17:00
Zondag 15 december van 12:00 tot 17:00

Zaterdag 21 december van 11:00 tot 17:00
Zondag 22 december van 12:00 tot 17:00

Stuur een bericht naar "Atelier Debbie Nijland"