De Kling

De Kling Maastricht

De Kling, kunst en antiek in Limburg.

Onze kunstcollectie bestaat uit schilderijen en grafiek. De sectie beelden hebben we ondergebracht bij onze afdeling antiek. De beelden die u hier vindt horen, wat ons betreft, meer thuis bij decoratie. De scheidslijn tussen decoratie en kunst staat overigens al sinds mensenheugenis onder discussie.
Natuurlijk hebben we veel Limburgse kunst maar een groot deel van de werken is van buiten onze provinciegrens en omvat schilderijen uit de 19e en 20e eeuw maar ook veel zeefdrukken, lithografieën en ander grafiek van bijvoorbeeld kunstenaars van de CoBrA groep.

Bij de inkoop van antiek en kunst beperken wij ons niet tot een bepaald tijdperk of stroming. Natuurlijk hanteren we bij de inkoop wel enkele criteria, een object moet een bepaalde materiële en (kunst)historische waarde hebben, waarbij we proberen in te schatten dat deze waarde ook in de toekomst gehandhaafd blijft.
Indien u antiek of kunst wilt verkopen dan kunt u verschillende wegen inslaan. U kunt naar de veiling, u kunt een object zelf verkopen of u verkoopt aan ons. Elk verkoopkanaal heeft voordelen en nadelen. Als u aan ons verkoopt, dan ontvangt u meteen uw geld, u betaalt geen kosten en zeker als het om bijzondere stukken gaat; u krijgt bij ons vaak een betere prijs dan dat u het stuk zelf aan de man probeert te brengen.
Onze interesse in antiek en kunst is zeer breed. Op het gebied van antiek glas bijvoorbeeld, vinden we Boheems historiserend glas interessant maar ook het kunstglas van de twintigste eeuw uit Italië en Scandinavië. Voor antieke meubelen is de markt op dit moment erg moeilijk maar er zijn nog steeds liefhebbers voor Majorelle en Gallé meubelen (Art Nouveau) of bijvoorbeeld design van Artifort en Gispen.
Bij de aankoop van kunst is het belangrijk dat er een markt bestaat voor de kunst die we aankopen. Voor het overige hebben we geen beperkingen; we kopen schilderijen uit de romantiek maar ook grafiek uit de Pop Art periode.
Hieronder vindt u een (beperkte) opsomming van de zaken die we inkopen:
Kunst: schilderijen, grafiek (lithografieën, etsen, houtsneden, heliogravures, aquatinten), bronzen beelden, keramiek, glazen objecten.

Openingstijden

Openingstijden:

Zaterdag 12.00 - 17.00 en op afspraak.

  • Schilderkunst
  • Sculptuur
  • Grafiek
  • Glaskunst

Stuur een bericht naar De Kling