Nicole Spit

Verwacht

Digitaal Bomen Monument - Bomen bewaren in een virtuele wereld

Tentoonstelling 11-12-2022 t/m 11-01-2023 > Castricum
'Digitaal Bomen Monument'. De geselecteerde boom wordt behouden in een digitale droomwereld. (project granted funding by the municipality Castricum. Noord-Holland) - Nicole Spit | Studio Dáárheen
(2)
Digitale boom in 3d software. 'Digitaal Bomen Monument' - Nicole Spit | Studio Dáárheen
(3)
De geselecteerde Castricumse bomen worden vastgelegd in photogrammetry en in 3d software verder bewerkt, om ze zo hun eigen specifieke droomwereld te geven, waarin ze behouden worden. Nicole Spit | Studio Dáárheen
(4)
De kunstwerken kunnen met de 'Artivive'-app (gratis te downloaden in de appstore) tot 'leven 'gebracht worden, door ze te scannen. Waarna de korte extra geanimeerde filmlaag te zien is.
(5)
Kom ook naar de opening! Meld je vóór 1 december aan. Ik zie je daar.
Op 11 december om 14:30uur opent de 'Digitaal Bomen Monument'- tentoonstelling in de grote zaal bij Huize Koningsbosch (Heereweg 84,1901 ME) in Castricum!
Met de expositie wil ik mensen bewust maken van de waarde van oude karakteristieke bomen uit hun eigen omgeving, van (verdwijnende) natuur, van nieuwe technieken en verbondenheid kweken met de natuur in de regio Castricum.

Programma:
14:00u ____Inloop
14:30u ____Introductie en 'Artist Talk' met korte uitleg over het project en de app om de extra filmlaag te kunnen bekijken.
15:00u ____Opening door vertegenwoordiger van de gemeente Castricum
15:10u ____Gelegenheid tot het bekijken van alle kunstwerken (en uitgifte van het speciale 'boshapje')
16:30u ____Afronding

Bomenwaardering:
Tijdens de afgelopen jaren merkten veel mensen dat ze behoefte hebben aan energie uit de natuur, bos en bomen om zich heen. Onze bewustwording over de waarde van bomen verandert. Steeds meer bomen verdwijnen door kap of bosbranden of door een andere kijk op natuurbehoud. Daarom heb ik in dit kunstproject onderzocht of we monumentale bomen wellicht kunnen behouden door ze digitaal op te slaan in Virtual Reality als bomenmonument?

Een aantal karakteristieke oude bomen uit de gemeente Castricum en regio heb ik door photogrammetry gedigitaliseerd en in een virtuele droomwereld geplaatst met behulp van 3d software.

Per boom zal ik zodoende een digitaal gerenderde fotoprint en een korte digitale geanimeerde filmlaag via de 'Artivive' AR app, waarin de boom de ‘hoofdrol’ heeft in zijn digitale specifieke droomwereld, maken. Maar het proces zelf, waarin de kenmerken van de digitale omzetting terug te zien zijn, is ook onderdeel van de kunstwerken.

| ***Kom je ook naar de opening op zondag 11 december? Wil je op de gastenlijst mét een drankje & boshapje?
Meld je dan a.u.b. voor 1 december hier aan: nicole@studiodaarheen.nl
Er is beperkte plek op de gastenlijst. Tot de 11e, leuk om je daar te zien! ***
Nicole Spit - Designstudio Dáárheen

| zie ook:
www.digitaalbomenmonument.nl
en op mijn instagram :
@digitaalbomenmonument

| De kunstwerken zijn na 11 december nog tot 11 januari 2023 te bekijken in Huize Koningsbosch.
| Het project wordt ondersteund door het makersfonds voor kunstenaars van de gemeente Castricum.
Nicole Spit Castricum
NeoBio. BioArt Objecten geïnspireerd door de ontwikkelingen in de biotechnologie.
Nicole Spit Castricum (2)
Illustraties - Nicole Spit.
Nicole Spit Castricum (3)
Tentoonstelling over dementie 'KOM in hun wereld, dementie begrepen van binnenuit'. Een minicursus mantelzorg aan de hand van kunstobjecten. DesignStudio Dáárheen - Nicole Spit

Nicole Spit
is een designer en kunstenaar uit Castricum.
Ze heeft Design Academy Eindhoven en de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht richting product design gevolgd. Na jaren als productvormgever gewerkt te hebben bij ontwerpbureau`s, ontwerpt ze nu bij haar eigen DesignStudio Dáárheen, die zich vooral richt op trends, tendensen in de samenleving.( o.a. technologische, sociaal-maatschappelijke.)

Na onderzoek zet zij deze ontwikkelingen om in een concreet productontwikkelingsadvies.
Opmerkelijke bevindingen uit haar trend onderzoek zet zij om in Speculatief design scenario`s en kunstobjecten. Tevens is zij Freelance gastdocent toekomstontwerp en productforecasting, speculatief design.

De kunstobjecten die ze maakt komen vaak voort uit onderzoek naar een bepaald thema en uit verwondering.
Zie ook haar site Art.StudioDaarheen.nl

Stuur een bericht naar Nicole Spit