Nicole Spit

Verwacht

Digitaal Bomen Monument - Bomen bewaren in een virtuele wereld

Tentoonstelling 01-09-2022 t/m 30-09-2022 > Castricum
'Digitaal Bomen Monument'. De geselecteerde boom wordt behouden in een digitale droomwereld. (project granted funding by the municipality Castricum. Noord-Holland) - Nicole Spit | Studio Dáárheen
(2)
Digitale boom in 3d software. 'Digitaal Bomen Monument' - Nicole Spit | Studio Dáárheen
(3)
'Woud' - Digitaal bomen monument, Nicole Spit- DesignStudio Dáárheen
(4)
De geselecteerde Castricumse bomen worden vastgelegd in photogrammetry en in 3d software verder bewerkt, om ze zo hun eigen specifieke droomwereld te geven, waarin ze behouden worden. Nicole Spit | Studio Dáárheen
(5)
Het Logo van het 'Digitaal Bomen Monument'. Het kunstproject waarbij bomen in de omgeving van Castricum digitaal vastgelegd worden. Daarna worden de geselecteerde bomen in een virtuele droomwereld geplaatst, om ze te behouden en als ode aan de boom.- Nicole Spit | Studio Dáárheen
Bomenwaardering:
Tijdens de COVID Lock downs merkten veel mensen dat ze behoefte hebben aan energie uit de natuur, bos en bomen om zich heen. Onze bewustwording over de waarde van bomen verandert. Steeds meer bomen verdwijnen door kap of bosbranden of door een andere kijk op natuurbehoud. Daarom wil ik onderzoeken of we monumentale bomen wellicht behouden door ze digitaal op te slaan in Virtual Reality als bomenmonument?

Het plan:
Mijn plan is om een aantal karakteristieke oude bomen uit de gemeente Castricum of regio, te bewaren in 3d, door ze te scannen, te digitaliseren en in een virtuele droomwereld te plaatsen.(Door middel ‘Photogrammetry’ en speciale software, namelijk ‘Blender3d)

Per boom zal ik zodoende een digitaal gerenderde fotoprint, een korte digitale film waarin de boom de ‘hoofdrol’ heeft in zijn digitale droomwereld en een 3d geprint model van de stam van de boom met daarin opgeborgen de zaden van de boom, als genetische databank creëren.

Daarna zal ik met deze boomgegevens in september een mooie tentoonstelling inrichten*, waarbij ik de mensen uit Castricum en regio, bewust wil maken van de waarde van oude karakteristieke bomen uit hun eigen omgeving, van (verdwijnende) natuur, van nieuwe technieken en verbondenheid kweken met de natuur in de regio Castricum.

Het proces:
Het gehele proces wil ik ook vastleggen en laten zien. Vind je het leuk om te zien hoe en wat er allemaal bij komt kijken? Dan is dat proces ook volgen op deze site:

www.digitaalbomenmonument.nl

en op mijn instagram :
@digitaalbomenmonument

Kijk je ook mee?

Het project wordt ondersteund door het makersfonds van de gemeente Castricum.

*NB: De exacte datum van de tentoonstelling staat nog niet vast, maar ivm COVID is het doel dit in September te doen.
Nicole Spit Castricum
NeoBio. BioArt Objecten geïnspireerd door de ontwikkelingen in de biotechnologie.
Nicole Spit Castricum (2)
Illustraties - Nicole Spit.
Nicole Spit Castricum (3)
Tentoonstelling over dementie 'KOM in hun wereld, dementie begrepen van binnenuit'. Een minicursus mantelzorg aan de hand van kunstobjecten. DesignStudio Dáárheen - Nicole Spit

Nicole Spit
is een designer en kunstenaar uit Castricum.
Ze heeft Design Academy Eindhoven en de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht richting product design gevolgd. Na jaren als productvormgever gewerkt te hebben bij ontwerpbureau`s, ontwerpt ze nu bij haar eigen DesignStudio Dáárheen, die zich vooral richt op trends, tendensen in de samenleving.( o.a. technologische, sociaal-maatschappelijke.)

Na onderzoek zet zij deze ontwikkelingen om in een concreet productontwikkelingsadvies.
Opmerkelijke bevindingen uit haar trend onderzoek zet zij om in Speculatief design scenario`s en kunstobjecten. Tevens is zij Freelance gastdocent toekomstontwerp en productforecasting, speculatief design.

De kunstobjecten die ze maakt komen vaak voort uit onderzoek naar een bepaald thema en uit verwondering.
Zie ook haar site Art.StudioDaarheen.nl

Stuur een bericht naar Nicole Spit