Nicole Spit

Verwacht

Eveline Mooibroek & Nicole Spit - Kunstfietsroute Castricum 2024

Tentoonstelling 01-06-2024 t/m 02-06-2024 > Castricum
Nicole Spit & Eveline Mooibroek - Kunstfietsroute Castricum 2024.
| Hun werk is een reflectie op de samenleving, op ‘la condition humaine’. In hun werk is het leven bevroren en stilgezet op een vervreemdende manier. Ze transformeren en manipuleren uiteenlopende verschijningsvormen van het natuurlijke.

Een terugkerend thema in hun werk is het spanningsveld tussen synthetische, door ingrijpen van de mens gemanipuleerde natuur en de biologisch gegroeide natuur.

In het werk van Nicole en Eveline weten we niet meteen wat we zien.
'Toen Eveline Mooibroek en Nicole Spit, elkaar leerden kennen werden ze getroffen door de overeenkomst van hun werk. Eveline en Nicole zijn geïnspireerd door de gecultiveerde en gemanipuleerde omgeving. Ze zijn gefascineerd door de artificiële subwerelden in hun directe omgeving waarbij de simulatie van de natuur langzamerhand reëler is dan de werkelijke natuur.

Hun werk is een reflectie op de samenleving, op ‘la condition humaine’. In hun werk is het leven bevroren en stilgezet op een vervreemdende manier. Ze transformeren en manipuleren uiteenlopende verschijningsvormen van het natuurlijke.

Een terugkerend thema in hun werk is het spanningsveld tussen synthetische, door ingrijpen van de mens gemanipuleerde natuur en de biologisch gegroeide natuur.

In het werk van Nicole en Eveline weten we niet meteen wat we zien.


*** Nicole Spit ***

Nicole is door nieuwsgierigheid en verwondering over de toestand van het mensdom en de toekomst gedreven. Als speculatief (toekomst-) designer verbeeldt Nicole toekomsten op basis van huidige technologische, wetenschappelijke en sociaal maatschappelijke ontwikkelingen. Ze belicht door middel van onderzoek de verschillende facetten van mogelijke toekomstscenario’s.


*** Eveline Mooibroek ***

Waarbij Nicole mogelijke toekomsten vormgeeft, richt Eveline zich vooral op het heden en de haar omringende bestaande wereld. Eveline’s werk gaat over onze waarneming. Over het gevoel niet helemaal gerust of thuis te zijn in de wereld die we hebben geschapen, over het ongemak dat we van binnen allemaal kunnen voelen. Haar werk is een in scène gezette ontmoeting die verwarring creëert over wat we goed of slecht, onschuldig of schuldig, mooi of lelijk vinden.

Locatie:
Pernéstraat 31
1901 AV Castricum

Kunstvorm : Interdisciplinaire beeldende kunst
______
Ook dit jaar staat in Castricum tijdens het eerste weekend van juni weer de kunst centraal. Er is een kunstfietsroute samengesteld langs ateliers en voor dit weekend ingerichte expositie ruimtes. Meer dan 75 kunstenaars laten hier hun diverse kunstuitingen zien.
Tijdens deze 27e editie is het aanbod weer zeer divers.

Zonnetje, fietsen, kunst, inspiratie en stof tot nadenken. Kom ook kijken!

________
Nicole Spit Castricum
NeoBio. BioArt Objecten geïnspireerd door de ontwikkelingen in de biotechnologie.
Nicole Spit Castricum (2)
Illustraties - Nicole Spit.
Nicole Spit Castricum (3)
Tentoonstelling over dementie 'KOM in hun wereld, dementie begrepen van binnenuit'. Een minicursus mantelzorg aan de hand van kunstobjecten. DesignStudio Dáárheen - Nicole Spit

Nicole Spit
is een designer en kunstenaar uit Castricum.
Ze heeft Design Academy Eindhoven en de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht richting product design gevolgd. Na jaren als productvormgever gewerkt te hebben bij ontwerpbureau`s, ontwerpt ze nu bij haar eigen DesignStudio Dáárheen, die zich vooral richt op trends, tendensen in de samenleving.( o.a. technologische, sociaal-maatschappelijke.)

Na onderzoek zet zij deze ontwikkelingen om in een concreet productontwikkelingsadvies.
Opmerkelijke bevindingen uit haar trend onderzoek zet zij om in Speculatief design scenario`s en kunstobjecten. Ze heeft als gastdocent meerdere gastlessen gegeven op het gebied van toekomstontwerp en productforecasting, speculatief design, bij diverse instituten en hogescholen.

De kunstobjecten die ze maakt komen vaak voort uit onderzoek naar een bepaald thema en uit verwondering.
Zie ook haar site Art.StudioDaarheen.nl

Stuur een bericht naar Nicole Spit