Nicole Spit

' Oase der Muzen '- 'Energie uit de natuur'. Kunst in de Tuin van Kapitein Rommel in Castricum.

Tentoonstelling t/m 25-09-2021 > Castricum
Energie uit de natuur. Nicole Spit - Studio Dáárheen
(2)
Digitaal boom monument.
Waarbij een boom uit het Castricumse duinbos met 'photogrammatry' is vastgelegd en in een virtuele wereld geplaatst.
(3)
Een Cyanotype-Sunprint.
(4)
Een dier met groene bio-tattoeage om energie op te wekken (conceptidee)
(5)
synthetische boomwortel communicator voor het Wood Wide Web
' Oase der Muzen ' - Energie uit en opladen de natuur.
Kunst in de Tuin van Kapitein Rommel in Castricum.
'Oase der Muzen' is een groepsexpositie met verschillende kunstenaars, waaronder kunstgroep 'De Feniks' (Anja Jonker, Marije Duthler en Nicole Spit)

Nicole Spit: is conceptdesigner en werkte jaren lang als designer en nu ook als kunstenaar. Zij vertaald toekomstvisies in kunstobjecten.
'Mijn kunstwerken op deze groepsexpositie gaan over energie van bomen en de zon:
Bomen
Tijdens de COVID lockdowns merkten veel mensen dat ze behoefte hebben aan energie uit de natuur, bos en bomen om zich heen. Steeds meer bomen verdwijnen door kap of bosbranden. Kunnen we monumentale bomen wellicht behouden door ze digitaal op te slaan in virtual reality? Ik heb door middel ‘photogrammetry’ en speciale software bomen digitaal in 3d vastgelegd. Ze leven als het ware voort, als digitaal monument, in een virtuele droomwereld.
Bomen kunnen communiceren met elkaar en de ondergrondse wereld via het Wood Wide Web, het mycelium schimmelnetwerk onder de grond. Zouden we via een synthetische boom wortelcommunicator met deze ‘gesprekken’ mee kunnen praten, door signaalstoffen te monitoren en toe te voegen?
ZON
Ik heb de energie uit de natuur ook vertaald in ‘Cyano-Sunprints’, waarbij er mysterieuze beelden ontstaan. Cyanoprint is de fotografische techniek waarbij de zon inwerkt op chemicaliën en contactafdrukken van planten achterlaat.
In een speculatief design kunstproject, laat ik zien hoe we wellicht in de toekomst gebruik kunnen maken van fotosynthese van planten, door bladgroenkorrels in de huid te integreren.'

Tijdens deze bijzondere groepsexpositie in vier, maandelijkse afleveringen, zijn ook diverse workshops te boeken, is er werk van de kunstenaars te koop en zijn er allerlei activiteiten. ( wellness; hoofdmassage, bosbad-wandeling, klankschalen, zaadbommen maken, toekomstbos-wandeling, gedichten, houtbeeldhouw-demonstratie)

Waar te zien ?: Tuin van Kapitein Rommel (Coronaveilige doorstroomlocatie), In het witte tuinhuis.
Tuin van Kapitein Rommel 2 (voor navigatie navigeren naar Stationsweg 3) 1901 DZ Castricum.
Wanneer? : ma 6 september t/m za 25 September, van 09:30 - 16:30uur.
Nicole Spit Castricum
Objecten geïnspireerd door de ontwikkelingen in de biotechnologie.
Nicole Spit Castricum (2)
Illustraties.
Nicole Spit Castricum (3)
Tentoonstelling over dementie 'KOM in hun wereld, dementie begrepen van binnenuit'.

Nicole Spit
is een designer en kunstenaar uit Castricum.
Ze heeft Design Academy Eindhoven en de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht richting product design gevolgd. Na jaren als productvormgever gewerkt te hebben bij ontwerpbureau`s, ontwerpt ze nu bij haar eigen DesignStudio Dáárheen, die zich vooral richt op trends, tendensen in de samenleving.( o.a. technologische, sociaal-maatschappelijke.) Na onderzoek zet zij deze ontwikkelingen om in een concreet productontwikkelingsadvies. Opmerkelijke bevindingen uit haar trend onderzoek zet zij om in Speculatief design scenario`s en kunstobjecten. Tevens is zij Freelance gastdocent toekomstontwerp en productforecasting.

De kunstobjecten die ze maakt komen vaak voort uit onderzoek naar een bepaald thema en uit verwondering.
Zie ook haar site Art.StudioDaarheen.nl

Stuur een bericht naar "Nicole Spit"