Ria Schoof

Ria Schoof Driehuis
Ria Schoof Driehuis (2)
Vogels gemaakt, huisjes beschilderd voor kinderkeuken.
Ria Schoof Driehuis (3)
Ria Schoof Driehuis (4)
Hotel Van der Valk Houten; Zuilen brons gemaakt, entree schilderij 300/300

Ria Schoof is als beeldend kunstenaar afgestudeerd aan de Gerrit Rietveldacademie te Amsterdam. Ria is werkzaam als veelzijdig kunstschilder, keramist en stylist en beheerst daarbij ook meerdere andere disciplines waardoor zij in staat is een ruimte harmonisch vorm te geven.
Portretten, kunststofkunst, glasschilderingen, decoratieve of realistische wandschilderingen;
Met gebruik van decoratieve schilders technieken kunnen wanden o.a. een effect van bladgoud, brons, marmer, leem, steen en hout krijgen. Hierbij wordt rekening gehouden met de omgevingskleuren, alles in het handschrift van de kunstenares die zo een uniek totaalpakket aan kan bieden.

Zoals u op de website foto’s bij Projecten zult zien, schrikken grote wanden en groot formaat schilderijen Ria niet af, integendeel, dat beschouwt zij als een uitdaging!

Handgeschilderd behang is een van de nieuwe mogelijkheden, nieuw is ook het schilderen van bomen/takken in dikke lagen verf met een echte schors structuur ( haal het buiten naar binnen) evenals letters die als fluweel op de muur geschilderd worden.


Textiel, muren, plafonds, (behang)wanden en zuilen, vrijwel elke ondergrond kan creatief worden bewerkt en/of beschilderd. Werkend met meerdere materialen dan alleen verf, kunststof en klei maakt Ria fantasierijk zowel figuratief als abstract werk.

In overleg en aangepast aan het interieur en de omgeving wordt gebruik gemaakt van ingetogen aardetinten tot uitbundige en sprankelende heldere kleuren. Haar werk heeft door zijn vaart en manier van schilderen een positieve uitstraling op de omgeving: Ria Schoof, kunst die Blij maakt (dit is tevens haar bedrijfsnaam).
  • Schilderkunst
  • Grafiek
  • Glaskunst
  • Diversen

Stuur een bericht naar Ria Schoof