Kim Menkehorst

Kim Menkehorst Enschede
titel: redefine the self

acryl op doek

70 x 90 cm

Het thema van dit schilderij is transformatie. En ontwikkel is de boodschap. Open staan voor leren, ontdekken en groeien. Nieuwe wegen inslaan en een betere versie van jezelf ontmoeten.
Kim Menkehorst Enschede (2)
Wandobject, tweeluik

In maart 2016 startte Kim zijn zoektocht naar de “echte” schoonheid. De schoonheid die van binnen zit. Kim’s missie hier is om de schoonheid, verborgen in de dingen om ons heen, te vinden en deze zichtbaar te maken.
Kim Menkehorst Enschede (3)
Titel Trinity
Acryl op linnen
90 x 90 cm
Kim Menkehorst Enschede (4)
Titel: Two faces
Acryl op doek
60 x 60 cm

Kim Menkehorst, in 1974 geboren in Enschede.
Woont en werkt in Twente

Opgegroeid in Haaksbergen, heeft rondgereisd in Europa, Centraal en Zuid Amerika en Centraal en Zuidoost Azië.
Sinds 2002 is Kim ook werkzaam in de psychiatrie en verslavingszorg.

"Inspiratie kan uit alle hoeken van het leven komen."

De drang om te creëren is er altijd geweest. De nieuwsgierigheid naar wat er kan ontstaan en wat dit dan kan oproepen, is een van de drijfveren voor het creëren. Vrijheid en ontwikkeling zijn regelmatig terugkerende thema’s in zijn kunst. In zijn werk is vrijwel altijd een ontmoeting tussen geest en materie terug te vinden.

Kim is autodidact, hierdoor is hij geheel vrij in zijn manier van werken. Doordat dit samengaat met technieken die hij zelf heeft ontwikkeld, is ook zijn eigen schilderstijl ontstaan. Zijn kleurrijke schilderwerk is zijn basis in de kunst. Hierbij werkt hij met acrylverf en zijn werk is voornamelijk abstract en expressionistisch van aard.
Kleuren die elkaar afstoten en aantrekken zoals het bestaan van mensen, maar ook kleuren die zich vermengen tot nieuwe inzichten.

Zijn oeuvre breidt zich uit. In aantal, in de breedte en in de diepte. Door te experimenteren met materiaalkeuze, voorwerpen uit de gebruikelijke context te halen daagt Kim zichzelf en de toeschouwer uit om buiten de gevestigde kaders te denken.
En nieuwe lijn kunstobjecten ontstaat.

Openingstijden

op afspraak

  • Schilderkunst
  • Sculptuur
  • Conceptueel
  • Ruimtelijk

Stuur een bericht naar "Kim Menkehorst"