Barb's Beeldentuin-Atelier-Galerie

Nu te zien

Beelden expositie in 2-sterrenrestaurant 't Nonnetje, Harderwijk

Tentoonstelling t/m 31-12-2022 > Harderwijk
(2)
(3)
(4)
Sinds september 2014 exposeert de Apeldoornse beeldhouwster Barbara Pijnappel met bronzen beelden bij gastronomisch sterrenrestaurant ‘t Nonnetje van patron Robert-Jan Nijland en chef-kok Michel van der Kroft aan de Vischmarkt 38 in Harderwijk. De expositie is voor onbepaalde tijd.
Barbara Pijnappel maakt 35 jaar beelden en heeft ervaring met het werken met klei, was, gips, brons, steen. Ze woont en werkt in Barb’s Beeldentuin-Atelier in Wenum Wiesel aan de noordkant van Apeldoorn. Ze heeft in het verleden bij diverse beeldhouwers lessen gevolgd, eerst met het naar model boetseren, later het beeldhouwen in steen. In de loop van de tijd zijn er veel bronzen en stenen beelden gemaakt.

In 1992 had de kunstenares haar eerste opdracht voor een beeld, in een Zutphens verzorgingstehuis. Sindsdien waren er exposities bij de gastronomische top, sterren en Alliance restaurants, bedrijven, instellingen en galeries, in zowel Nederland, Duitsland als België. Ook werkt ze regelmatig in opdracht voor particulieren, bedrijven en galeries. Op uitnodiging van de Spaanse stichting Fundacion Valparaiso in Mojacar, Andalusië, heeft ze in december 2001 samen gewerkt met andere kunstenaars in de ateliers van deze kunstenaarsresidentie.

Inspiratie om beelden te maken komt uit verschillende richtingen, door een gedicht of door een boek, door iets in de natuur of door een droom. In haar beelden werkt ze aan harmonie, beweging en spanning, volume, spel van ruimte- en niet ruimte, licht en schaduw. Ze moeten omhoog komen. Ze kunnen een contrast in idee versus materiaal hebben bijv. de druppel die valt als water, maar tegelijk staat als bronzen beeld.

De expositie bij restaurant ‘t Nonnetje is te bezichtigen tijdens openingsuren van het restaurant www.hetnonnetje.nl .
Bij aankoop van een beeld is het mogelijk een Certificaat van Echtheid aan te vragen bij de kunstenares. Op haar site www.barbsgallery.com is info te zien over haar beelden en kleine beeldentuin, schilderijen, workshops speksteen + boetseren en cursus boetseren, info over steensoorten, opdrachten, exposities, etc.
Barb's Beeldentuin-Atelier-Galerie Apeldoorn
Barb's Beeldentuin-Atelier-Galerie Apeldoorn (2)
Barb's Beeldentuin-Atelier-Galerie Apeldoorn (3)
Bloemblaadje in Italiaanse statuario marmer, info op aanvraag.

Beeldhouwster Barbara Pijnappel maakt beelden in brons en steen en heeft meer als 30 jaar ervaring met het werken met klei, was, gips, brons en steen + daarnaast 12 jaar ervaring met tekenen en schilderen in diverse technieken.
Ze heeft een kleine beeldentuin aan de rand van Apeldoorn Noord, Barb's Beeldentuin-Atelier-Galerie en geeft creatieve speksteen en boetseerworkshops, info hierover zie www.barbsgallery.com

Openingstijden

Op afspraak en op open middagen, zie de website voor de data.

Stuur een bericht naar Barb's Beeldentuin-Atelier-Galerie