Maykel Schoonus

Maykel Schoonus Nijmegen
Wait for evolution (1961), 100x100 cm, spraypaint on canvas
Maykel Schoonus Nijmegen (2)
Bauby, 100x100 cm, spraypaint on canvas, 2017
Maykel Schoonus Nijmegen (3)
Reminisce, 100 x 160 cm, graffiti op doek, 2016
Maykel Schoonus Nijmegen (4)
1492AD, 50x70cm, spraypaint on canvas, 2017

“Drawing is still basically the same as it has been since prehistoric times. It brings together man and the world. It lives through magic”. (Keith Haring)

Ik ben schilder, tekenaar, fotograaf en kunsthistoricus, opgeleid aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg (2D autonome kunst) en de Universiteit van Leiden (Master Kunstgeschiedenis, history and theory of modern and contemporary art). Ik werk voornamelijk tweedimensionaal in een stijl die vooral raakvlakken heeft met pop art. Andy Warhol, Keith Haring, Kenny Scharf zijn dan ook kunstenaars waar ik me door heb laten inspireren.

Ik haal mijn inspiratie uit de (moderne) media als muziek, film, literatuur, maar ook uit wetenschap en (kunst)filosofie, bijvoorbeeld het werk van Roland Barthes. Dat alles komt tezamen in mijn werk in een vrolijke, grafische mix die altijd verhalend is.

In principe werk ik autonoom, maar ik sta open voor werk in opdracht. Ik heb in het verleden geëxposeerd in Museum De Pont (Tilburg), de Beurs van Berlage (Amsterdam) en meerdere galeries, zoals The Art Store in Brugge en Galerie Kubra in Den Bosch. Mijn werk bevindt zich in diverse privécollecties, bijvoorbeeld in de collectie van de Amerikaanse videokunstenaar Bill Viola.

Ik woon en werk in Nijmegen. Voor vragen, meer informatie of interesse in mijn werk kunt u uiteraard contact opnemen via info@maykelschoonus.nl

“Isn't life a series of images that change as they repeat themselves?” (Andy Warhol)
  • Schilderkunst
  • Fotografie
  • Multimedia
  • Tekeningen

Stuur een bericht naar Maykel Schoonus