Mirjam Bijvank

Mirjam Bijvank Claudon
Mirjam Bijvank Claudon (2)

I am waiting for spring

Mirjam Bijvank Claudon (3)

euville

Mirjam Bijvank Claudon (4)

raammozaiek


Mirjam Bijvank

  • Schilderkunst
  • Fotografie
  • Sculptuur
  • Diversen

Beeldend kunstenares, woont en werkt in de Lage Vogezen in Frankrijk.

Onder de naam Atelier l´Oiseau Libre worden er zomercursussen, met overnachtingen, gegeven in schilderen, beeldhouwen en mozaiek.

"Vrijheid als mens en als kunstenaar staat hoog in mijn vaandel. Ik werk grensverleggend, ga steeds verder in mijn onderzoek naar iets nieuws. Terrein verkennend en vervolgens haal ik eruit wat er in zit. Telkens de spanning opzoekend.
Dit heeft me van olieverf, aquarel en acryl naar het beeldhouwen gebracht, nadat mijn schilderijen steeds ruimtelijker werden. Toen ik begon te schilderen als een mozaiek, heb ik me daarop toegelegd. Nu maak ik muurmozaieken, op een schilderachtige wijze. En creatieve tegelwerken. Steeds weer anders. Dit doe ik voornamelijk in opdracht.

Maar ik ben een schilder, ik kom daar dan ook steeds op terug. Figuratief, bijvoorbeeld geinspireerd door theaterstukken, waarmee ik gewerkt heb of gebeurtenissen om mij heen of ik ben geinspireerd door mijn direkte leef-en werkomgeving.
En ik schilder abstract, intuitief, als een presentatie van mijn innerlijk. Ook werk ik graag n.a.v. van een thema voor een expositie.

Tijdens mijn zoektocht naar vernieuwing ben ik uitgekomen op glasmozaiek op schilderingen. Ook daarin blijf ik de grenzen verleggen.

Sinds kort heeft ook fotografie mijn aandacht. Maar de foto´s krijgen toch weer een lik met de kwast, om het beeld uit de realiteit te halen.
Waar is de grens, hoever kun je gaan? Dat bepaalt de kunstenaar, dat is zijn vrijheid."

Stuur een bericht naar "Mirjam Bijvank"