Louis de Groot

Louis de Groot Hilvarenbeek
Louis de Groot Hilvarenbeek (2)
Louis de Groot Hilvarenbeek (3)

Louis de Groot is een veelzijdig kunstenaar.In de tachtiger jaren kreeg hij een tweetal jaren les van Ans Markus. Van haar leerde hij de fijne kneepjes van het vak. Hij houdt zich voornamelijk bezig met tekenen / schilderen in olieverf. In zijn olieverven staat vooral de mens en zijn emoties centraal. Zo ontstond er in de negentiger jaren een serie van 8 schilderijen rondom het Requiem van Verdi. Deze serie is permanent tentoongesteld op de torenzolder van de Petruskerk te Hilvarenbeek. In 2013 rondde hij een serie schilderijen af rondom de emoties die het lezen van een brief met zich meebrengt.
In keramiek is hij gespecialiseerd in monumentale werken. Verrassend is ook zijn gebruikskeramiek zoals schalen en vazen.
In oktober komt het boek "De Begijnhoven van de Nederlanden"uit. Centraal hierin staan een honderdtal pentekening die Louis maakte van de verschillende begijnhoven in Vlaanderen (26) en Nederland(2) en van die hoven waarvan alleen nog resten herinneren aan het bestaan ervan. De tekst geeft een beeld van het ontstaan en de geschiedenis van de verschillende hoven en hun bewoonsters. Het is tevens te gebruiken als gids voor diegene die graag de hoven wil bezoek.
Het boek, 160 pagina's in oblong formaat (A4), gebonden, is in de voorverkoop te bestellen via info@louisdegroot.nl voor €22,50. Prijs in de boekwinkel € 27,50.

Contact

Louis de Groot
Valentina Tereshkovastraat 35
5081 GB Hilvarenbeek
Nederland
Tel: 013 5052693

www.louisdegroot.nl
Routekaart
960 dagen geleden bijgewerkt

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Keramiek
  • Tekeningen

Stuur een bericht naar Louis de Groot