Atelier Christine Boré

Atelier Christine Boré Usquert
You shall see 100 x80 cm olie op paneel
Atelier Christine Boré Usquert (2)
Farewell to A Dream 80 x 60 cm olie op paneel
Atelier Christine Boré Usquert (3)
M'illumino D'Immenso 100 x 45 cm olie op paneel
Atelier Christine Boré Usquert (4)
Armadietto/Cabinet 61 x 62 cm olie op paneel

Geboren in een familie van musici, groeit Christine op in een wereld van klank en kleur. Haar vader is pianist, componist en dirigent, haar moeder operazangeres en actrice. Tussen haar tweede en vijfde levensjaar vergezelde ze haar moeder naar zanglessen en ook Italiaanse les bij prof. Bremmer, zoon van de bekende kunstkenner en criticus, wiens woning een grote verzameling schilderijen huisde. Twee maal per week, tijdens die lessen, zat zij daar in een grote wit leren fauteuil te tekenen, omgeven door schilderijen van de grote impressionisten.
Als ze 17 is behaalt ze haar toelatingsexamen voor Academie Minerva in Groningen en begint haar zoektocht in de beeldende kunst, tijdens het vrije en vormloze onderwijs van de roerige late jaren Zestig. Op zoek naar een diepere essentie van plaats en ruimte, naar driedimensionalitiet, kiest ze voor beeldhouwen. Tot aan vandaag de dag is de zoektocht naar licht en vorm nog gaande.
Christien beschrijft haar werk als een samensmelting van symbolisme en metafysische kunst, onderdeel van de “magisch reaslisme” stroming, een van oorsprong literaire stroming die ontstond tijdens de jaren 20. Ze brengt dit in nauw verband met de vlaamse schrijver Hubert Lampo, die uitdrukking weet te geven aan een bewust bestaan als een eenheid van gebeurtenissen zonder toeval. Ruimte is een biofysisch eenwording en zowel technisch als conceptueel moet een schilderij groeien om de bezieling te kunnen inkaderen. Door voorbij de geometrie te gaan kan zij de ruimte betekenisvoller vastleggen, als gebeurtenissen verlengd in de tijd.
Haar werk vertoont de belevenis van het zoeken naar harmonie tussen werkelijkheid en verbeelding, daar waar impressionisme en expressionisme elkaar kruisen. Met de werkelijkheid als basis, komt tijdens het ontwikkelen van een werk het innerlijke wezen boven en wordt tot uitdrukking gebracht in hoe of wat er wordt geschilderd, totdat de daad van het schilderen verzadigd raakt, wat ieder werk tot een ontdekkingsreis maakt. Als het dit niet deed, zou het niet dezelfde lading dragen en zou het geen plaats aan ruimte kunnen geven.

Contact

Atelier Christine Boré
Zijlsterweg 22, inrit bij 12 halverwege links
9988RK Usquert
Nederland
Tel: 0647170118
E-mail: info@labellaluna.it

www.labellaluna.it

1083 dagen geleden bijgewerkt

  • Schilderkunst
  • Grafiek

Stuur een bericht naar Atelier Christine Boré