Museum Møhlmann

Museum Møhlmann te Appingedam is een particulier museum voor hedendaagse realistische en figuratieve kunst. Het museum is zonder enige subsidie of steun opgezet door de zeer realistisch werkende schilder Rob Møhlmann. Samen met zijn vrouw Laura tracht hij een herkenbaar platform te bieden voor deze stroming. Kortom, voor kunst die wat voorstelt.
Museum Møhlmann is gevestigd in "De Muzeheerd", een Rijksmonument aan de rand van het historische stadje Appingedam, op ongeveer een kwartier rijden van de stad Groningen. Deze 47 meter lange kop-hals-rompboerderij met geschakelde bijschuur is in fasen gebouwd tussen 1840 en 1870. Het geheel is nog deels omgracht en ligt op een kavel van een kleine halve hectare met een oprijlaan en (slinger)tuin. Op dit paradijselijke perceel is in de grote schuur en de bijschuur het museum ondergebracht.
Het Museum herbergt drie vaste collecties: de Canto Collectie, de Møhlmann Collectie-1 (werken van hedendaagse realisten en figuratieven) en de Møhlmann Collectie-2 (werken van de schilder zelf). Daarnaast worden op jaarbasis zo'n drie tentoonstellingen georganiseerd, waaronder de jaarlijks terugkerende Onafhankelijke Realisten Tentoonstelling. Al met al zijn er doorlopend rond de 400 kunstwerken te zien.

Openingstijden

Gesloten van 1 december tot 1 april
Open: vr-za-zo 13.00-17.00 uur (ook 2e pinksterdag en 2e paasdag 13.00-17.00 uur)

Contact

Museum Møhlmann
Westersingel 102-104
9901 GK Appingedam
Nederland
Tel: 0596-682856

www.museummohlmann.nl

5732 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar Museum Møhlmann