Paul Funcken

Paul Funcken Udenhout
Titel: Shelter III
Materiaal: Vormgesmolten glas & brons cire perdue
Jaartal: 2013
Afmeting: 40 x 47 x 14 cm (B x H x D)
Paul Funcken Udenhout (2)
Titel: Native Space I, II & III
Materiaal: Kilncast glas & Douglas Wood
Jaartal: 2010
Afmeting:
38 x 176 x 32 cm (B x H x D)
37 x 165 x 29 cm (B x H x D)
38 x 154 x 34 cm (B x H x D)

Paul Funcken (1958) volgde zijn opleiding aan de Katholieke Leergangen te Tilburg. In 2013 behaalde hij de Specialisatiegraad glaskunst aan het IKA te Mechelen. Paul werkt al ruim 25 jaar in het creatief beeldend vakgebied.

In 1998 reisde Paul voor het eerst naar Scandinavië en ontdekte daar een passie: die voor de glaskunst. Inmiddels geeft Paul invulling aan deze passie. Zo behaalde Paul het diploma Specialisatiegraad Glaskunst aan het gerenommeerde instituut IKA in Mechelen. Hij leerde er alle aspecten van glasbewerking met warme technieken als glasblazen, gieten, fusen en slumpen en koude technieken als zandstralen, slijpen, graveren en verlijmen. Ook volgde hij diverse workshops in binnen- en buitenland.

Paul verstaat het vak. Hij vervaardigt prachtige glasobjecten. Zijn inspiratie haalt hij uit tal van bronnen zoals oude en verlaten plekken en het warme Italië. Regelmatig werkt hij in opdracht, vaak kiest hij voor vrij werk. Paul oogst veel waardering voor zijn werk. Hij kreeg uitnodigingen voor internationale exposities in onder meer België, Duitsland en Finland.

Paul is een gewaardeerd beeldhouwer en kunstenaar. Tijdens zijn opleiding tot docent beeldende vakken genoot hij onderwijs van o.a. Ari Berkulin, Hans Claesen, Hans van Eerd, Harry Stultiens en Theo Kuijpers. Tijdens deze opleiding ontwikkelde hij zijn voorkeur voor plastische vormgeving. Paul brengt het beeld tot leven dat in zijn hoofd ontstaat. Creatieve beelden die tot in perfectie worden uitgevoerd.

Paul beschikt over een eigen atelier aan huis waar hij ideeën ontwerpt, uitprobeert en visualiseert. Zijn werk bestaat uit gestileerde strakke vormen en kenmerken zich door hun eenvoud. Paul maakt vrij werk en beelden in opdracht waaronder ook grafmonumenten. Zijn inspiratie kan hij in alle vormen kwijt. Paul is tevens docent en geeft regelmatig workshops en masterclasses beeldhouwen en glasbewerking.
  • Beeldhouwkunst
  • Sculptuur
  • Glaskunst

Stuur een bericht naar Paul Funcken