Atelier Debbie Nijland

Debbie Nijland exposeert op afspraak!

Tentoonstelling t/m 14-12-2020 > Etten - Leur
Expositie Bisschopsmolenstraat 10, Etten-Leur
(2)
(3)
(4)
(5)
Een EYE CATCHER: zo mag de nieuwe 'pop-up' kunst galerie / expositie en atelierruimte van beeldend kunstenaar Debbie Nijland (1959) op deze waanzinnige zichtlocatie (200 m2) aan de Bisschopsmolenstraat 10 in Etten-Leur wel genoemd worden. Vanaf december 2019 is de galerie een aantal dagen (weekenden) per maand geopend om het publiek kennis te laten maken met haar grote expressionistische olieverf doeken. Voor Etten-Leur absoluut een aanwinst om in het winkelhart de kunst zo'n groot podium te geven. Ze hoopt belangstellenden uit de wijde omgeving van harte welkom te heten en iedereen laagdrempelig kennis kunnen laten maken met haar schilder- en tekenkunst.

In verband met de voorschriften van het RIVM is de expositie vanaf half maart tot nader bericht uitsluitend op afspraak geopend. Gezien de grote ruimte is het geen enkel probleem om aan de 1,5 meter afstand richtlijnen te voldoen.

Er valt heel veel te zien. Belt of e-mailt u mij voor een afspraak? Dank u wel!
Atelier Debbie Nijland Etten - Leur
Impressie atelier - galerie - expositieruimte
Atelier Debbie Nijland Etten - Leur (2)
Impressie tijdens weekend openstelling
Atelier Debbie Nijland Etten - Leur (3)
Voorpui Debbie Nijland
Atelier Debbie Nijland Etten - Leur (4)
Impressie tijdens schildercursus

Debbie Nijland (1959) is een professioneel beeldend kunstenaar met een groot atelier / galerie / expositieruimte (200m2) aan de Bisschopsmolenstraat 10 in Etten-Leur. In 2013 is ze afgestudeerd op de IKO Kunstacademie Hoogstraten (België) in de discipline Hogere Graad Schilderen. In haar atelier geeft zij tevens lessen en workshops en worden er regelmatig activiteiten georganiseerd.

Mijn visie op kunst is in de eerste plaats dat het prikkelt en nieuwsgierig maakt. Voor mij moet kunst een diepere laag hebben dan alleen een ‘mooi’ gehalte. Ik vind dat kunst mag schuren, provoceren, eigenzinnig mag zijn, ontroeren, kortom met emotie te maken heeft. Ook humor en een groot relativeringsvermogen mogen niet ontbreken. De vorm waarin zich dat uit kan wat mij betreft heel divers zijn.

Mijn werken kenmerken zich doordat mijn onderwerpen veelal met het leven zelf te maken hebben. Ik houd van sterke belichting en contrasten. Ik wil geen romantiek nastreven in mijn beelden. Niet zelden door middel van het veelvuldig geheel of gedeeltelijk stuk/weg schilderen van onderliggende cliché beelden toon ik de rauwe en harde kant van het leven.
Mijn werken zijn vaak flamboyant hetgeen in de afmeting van de schilderingen ligt, het royale palet, de toets en het onderwerp zelf liggen. Ik werk deels lineair, deels picturaal in welke verhouding dan ook. Ik vertrek veelal vanuit samengestelde beelden en heb een directe manier van werken. Veelal zal de verf nog meer het onderwerp zijn dan het onderwerp zelf. Verder laat ik in mijn ontwikkeling alle mogelijkheden open. Ik wil me niet vastleggen.

Ik laat me inspireren door Francisco Goya, James Ensor, Rubens, Fred Bervoets, Per Kirkeby, Pablo Picasso, George Baselitz. Voor mij zijn deze leermeesters de hoofd bestanddelen voor het theatrale, dramatische, humoristische, groteske, beangstigende, actuele en technische aspecten in mijn werk.

Openingstijden

In verband met de RIVM maatregelen tegen corona is het atelier uitsluitend op afspraak geopend. Stuur een berichtje of pak de telefoon voor een afspraak. De 1,5 meter afstandsmaatregelen zijn in deze ruimte geen enkel probleem. De lessen van het nieuwe seizoen 2020/2021 beginnen op 14 september 2020.

Stuur een bericht naar "Atelier Debbie Nijland"