Bianca van Baast

Bianca van Baast Oisterwijk

Into Wonderland

Bianca van Baast Oisterwijk (2)

Rondreizend schilderij Een glimp van je ziel. Meer info op www.glimpvanjeziel.nl


Bianca van Baast

  • Schilderkunst
  • Diversen

“We are more alike than we are different, ”zei Oprah Winfrey ooit. Onze buitenkant kan inderdaad sterk afwijken van de ander, maar onder alle uiterlijkheden kennen we allemaal het verlangen naar liefde, veiligheid en geborgenheid, en worden we regelmatig geconfronteerd met gevoelens van angst, woede en onzekerheden. Met dit in gedachten schilderde ik jarenlang de mens in zijn meest pure vorm: kwetsbaar, naakt en kaal, hopend dat ik hiermee meer begrip en gelijkheid onder de mensen kon creëren.

Rond 2012 realiseerde ik me dat mijn boodschap incompleet was. We zijn inderdaad allemaal gelijk aan elkaar, maar niet hetzelfde. Juist het verschil in interesses, talenten, behoeftes en verlangens maakt ons waardevol en interessant. Vandaar dat mijn werk in 2013 een andere richting op is gegaan. Met dit nieuwe werk nodig ik iedereen uit om verzet los te laten en te kiezen voor innerlijke vrede, liefde en flow.

Na aanleiding hiervan startte ik het project ‘Een glimp van je ziel’, waarbij het gelijknamige schilderij sinds 2007 door Nederland reist en particulieren, bedrijven en instellingen aan doet. Het schilderij reist rond in een houten kistje en is bedoeld om mensen bewust te laten nadenken over wat hen bezielt.

Openingstijden

Atelier is te bezoeken op afspraak

Twitter berichten


Stuur een bericht naar "Bianca van Baast "