Vijfhoekkunstroute

Vijfhoekkunstroute Hoofddorp
Vijfhoekkunstroute Hoofddorp (2)
Vijfhoekkunstroute Hoofddorp (3)

Haarlemse Vijfhoekkunstroute

Het is lente! Tijd voor de Haarlemse Vijfhoekkunstroute. Een kunstroute die niet te vergelijken valt met welke kunstroute of beurs dan ook, in de mooiste wijk van Haarlem. Zowel bezoekers als deelnemers vinden het een unieke ervaring en genieten van de wandeling door de straatjes, de gezelligheid, de muziek, de gezellige kroegjes en restaurantjes.
Op 12, 13 en 14 mei staat de Vijfhoek bol van beeldende kunst, dans en muziek. Een kleine honderd kunstenaars stellen hun ateliers en huizen open of exposeren in winkels en woningen in de buurt. Bezoekers kunnen zich niet vergissen in de locaties. Het thema van dit jaar is: “De beest uithangen!” en dat is precies wat de deelnemers letterlijk doen. Bij iedere deelnemende locatie hangt een dier aan de deurpost. Met de leeuw, de koning der dieren, als affiche verwijst deze editie ook naar de vorig jaar plotseling overleden stuwende kracht van het kunstevenement, Leo van Velzen. De organisatie heeft haar uiterste best gedaan een Vijfhoekkunstroute neer te zetten waar hij trots op zou zijn geweest. Zo wordt de opening afgetrapt met een beestachtig bijzondere parade, die om 20.00 uur vertrekt vanuit de Kunstkelder in de Drossestraat en zich slingerend door de Vijfhoek naar de Nieuwe Kerk begeeft waar de officiële opening plaats zal vinden met een dansoptreden en een show van de deelnemende “beesten”…..
Tijdens het weekend kunt u natuurlijk op uw gemak zelf door de straatjes van de Vijfhoek wandelen maar u kunt ook mee met dansend kunstenaar Sophia Maria Kienhuis, die niet alleen een dansoptreden verzorgt bij de opening op 12 mei maar op zaterdag en zondag de bezoekers weer door de wijk leidt met zang, dans en verhalen. Kaarten zijn te koop bij het startpunt in de kerk en tijdens de opening op vrijdag 12 mei. Of als u even geen zint hebt om te lopen dan kunt u met de Vijfhoekse schillenkar meerijden! Want er valt genoeg te zien! In de gerenoveerde tuin van de Proveniershof vindt u een expositie van beelden én de kostuums van de openingsparade. In de Doelenzaal van de bibliotheek is een thema-expositie waarbij het thema “de beest uithangen” op verschillende manieren geïnterpreteerd is in ruimtelijk werk, foto’s, schilderijen en gedichten. In samenwerking met de Haarlemse Dichtlijn zijn er verschillende gedichten te zien maar ook te horen. Stadsdichter Willemien Spook zal samen met kunstenaar en cellist Maurice Ploem voordrachten verzorgen; het precieze programma zal op de website www.vijfhoekkunstroute.nl vermeld staan. Ook op het plein vóór de bibliotheek zullen beelden staan. Verder is er in de Nieuwe Kerk een overzichtsexpositie van alle deelnemende kunstenaars en start de Vijfhoekkunstroute met een bijzonder initiatief; de ruilkast. In deze kast staan kunstwerkjes van de organiserende kunstenaars. Deze kunstwerkjes kunnen geruild worden tegen een kunstwerkje van vergelijkbare waarde. De ruil wordt op facebook vastgelegd door middel van een foto met een toelichting op de persoonlijke betekenis van de ruil. Dit levert een bijzonder aanbod van kunstwerkjes op én boeiende verhalen. Kortom; de 12e Vijfhoekkunstroute is weer meer dan de moeite waard. Kijk voor het laatste nieuws en meer informatie op de site www.vijfhoekkunstroute.nl

Openingstijden

12-13-14 mei
12 mei vanaf 19.30 uur, vertrek Parade Kunstkelder, Drossestraat 2 Haarlem
13 & 14 mei, van 12.00 tot 17.00 uur, in de gehele Vijfhoek. Catalogus met plattegrond te koop in de Nieuwe Kerk, Nieuwekerksplein Haarlem.

Contact

Vijfhoekkunstroute
Maria Tesselschadelaan 97
2135 RG Hoofddorp
Nederland
Tel: 0629241429

www.vijfhoekkunstroute.nl

1847 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar Vijfhoekkunstroute