Alice

Alice Heiloo
Alice Heiloo (2)

over mijn werk
De vrouw is en blijft een belangrijke inspiratiebron voor mij om te schilderen. Dat doe ik vaak in thema’s (ongeveer 5 stuks) en natuurlijk de “eenlingen”.

De laatste tijd houd ik mij bezig om de vrouwen in lijnenspel neer te zetten. Dit gecombineerd met een zorgvuldig uitgekozen achtergrond qua vlakverdeling en kleur, geeft mij het idee hoe ik de vrouw neerzet in het lijnenspel. Voor alle drie deze aspecten; achtergrond, kleur,lijnenspel van vrouw wordt ik door diverse dingen in het leven geïnspireerd o.a. natuur, films , boeken , gedachtes.

Afgelopen jaren ben ik ook op deze manier bezig geweest met het mannelijk naakt in lijnenspel. Dit is bij dit onderdeel ook verwerkt in gezichten. Ik schuw daarbij ook niet om het gevoel van liefde en passie bij de mannen (ook bij vrouwen) neer te zetten in lijnen en kleur.

Zo blijf ik verder gaan met mijn ontdekkingen om het menselijk lichaam in vorm, kleur en lijnenspel neer te zetten. Alleenstaande, liggende, zittende modellen met hun achtergrond en twee of meerdere modellen en de achtergrond. Soms met passie, sensualiteit en erotiek.

Alles wat op een doek/paneel geschilderd wordt ( achtergrond, kleuren, houding model) heeft met elkaar te maken en dat vormt het geheel van elkaar versterken en ook apart sterk te staan.
  • Schilderkunst
  • Tekeningen

Stuur een bericht naar "Alice"