Connie Harkema Kunst in Beweging

Connie Harkema Kunst in Beweging Molkwerum
"Angst'' uit de serie Zwart-Witjes, print van tekening met gedicht
Connie Harkema Kunst in Beweging Molkwerum (2)
"Malmö", een schilderij (90 x 120 acryl op doek) uit de serie Stadssonnetten, bestaande uit schilderijen, gedichten en kussens.
Connie Harkema Kunst in Beweging Molkwerum (3)
Weergave van de belangrijkste levensgebeurtenissen van grafisch kunstenaar M.C, Escher uit de serie "Verhaalportretten".
Connie Harkema Kunst in Beweging Molkwerum (4)
Kunstboekje met gedichten en afbeeldingen van mijn serie schilderijen over de Friese 11-steden.

Als kunstschilder, schrijver en dichter (oftewel beeldend woordkunstenaar) reis ik samen met mijn man met een camper door Europa (het atelier op wielen).
Ons huis in het Friese Molkwerum dient als basis, vast atelier en kunst- en materiaalopslag.
De reizen en Friesland zijn vaak in mijn kunstuitingen terug te zien. De manier van werken neigt naar synthetisme, waarbij ongelijksoortige zaken worden samengevoegd en er iets nieuws ontstaat.
Ik houd ervan markante gebouwen in de context van hun omgeving te plaatsen en die in mijn eigen stijl vorm te geven. De nadruk ligt op stilering, vormaspecten en de decoratieve kant. Door kleuren, vormen en golvende lijnen volgens een bepaalde ordening aan te brengen, wordt de aandacht naar het oppervlak getrokken.
Maar mijn werk laat meer zien dan louter vormgeving. Het is een bron van informatie die mogelijkheden schept om anders naar dingen als gebouwen en steden te kijken. Een aantal elementen gaat een andere interactie aan en vertelt een verhaal. Het resultaat is een bewegelijk totaalbeeld. Dit beeld complementeert, voegt iets toe. Brengt mensen op een idee. Ik noem dit "Kunst in Beweging".

Als journalist, schrijver en redacteur trad ik eerder met woorden naar buiten dan met beelden. Behalve dat ik honderden columns, tientallen verhalen en zo'n vijftien boeken (fictie en non-fictie) op mijn naam heb staan, ontwikkelde ik lesmateriaal voor diverse onderwijsinstanties.
De combinatie van tekst met schilderijen en tekeningen is later ontstaan. Woorden zijn nog altijd de basis en ook mijn beeldend werk vertelt vaak een verhaal.
Om die reden noem ik mij het liefst beeldend woordkunstenaar.

IN OPDRACHT
Ik maak vooral vrij werk, veelal in series. Af en toe werk ik in opdracht.
Mijn werk is behalve in Nederland in veel Europese landen tentoongesteld en verkocht. Vooral het kleurrijke en het kleurgebruik spreken aan, plus de eigen stijl in de vervorming van het perspectief.

Drie jaar lang had ik een eigen galerie, waar ik ook schrijfcursussen gaf.
Verder ben ik vast panellid van het Comité Kunstenaar van het jaar.
Een aangekocht werk breng ik graag bij u thuis, zowel in binnen- als buitenland.
Vanaf oktober 2021 ben ik ook beschikbaar voor het geven van een Nederlandstalige voordracht of schrijfworkshop onderweg. Op facebook plaats ik telkens een fotoverslag van de locaties waar we ons bevinden.

Openingstijden

De online webwinkel is 24/7 bereikbaar.

  • Schilderkunst
  • Tekeningen
  • Textiel
  • Diversen

Stuur een bericht naar Connie Harkema Kunst in Beweging