Linda Cohen-Cordes

Linda Cohen-Cordes Drachten
Zelfportret
Linda Cohen-Cordes Drachten (2)
Jongen met hoed
Linda Cohen-Cordes Drachten (3)
Theo
Linda Cohen-Cordes Drachten (4)
Kind met beer

Linda Cohen Cordes - Portretschilder

Als portretschilder is mijn artistieke reis diep geworteld in het verkennen en vieren van de menselijke geest. Ik streef ernaar om de essentie en individualiteit van elk onderwerp vast te leggen en kijkers uit te nodigen voor een intieme ontmoeting met de menselijke ervaring. Met mijn werk probeer ik emoties op te roepen, verhalen te vertellen en verbindingen te creëren die tijd en ruimte overstijgen.

Het menselijk gezicht is een toegangspoort tot de ziel, een vat dat de afdrukken van onze ervaringen, emoties en diepste gedachten met zich meedraagt. Met elke streek van mijn penseel probeer ik de unieke schoonheid en complexiteit naar voren te brengen die in elk individu schuilt. Van het subtiele spel van licht en schaduw op de huid tot de ingewikkelde details van expressie en gebaren, ik probeer de identiteitslagen te onthullen die ons als mens definiëren.

Hoewel realisme de basis vormt van mijn werk, omarm ik ook elementen van het impressionisme om mijn portretten een gevoel van vitaliteit en beweging te geven. Door losse penseelvoering, levendige kleuren en dynamische composities op te nemen, probeer ik verder te gaan dan louter gelijkenis en de energie en dynamiek over te brengen die van binnenuit uitstraalt.

Tijdens het maken van een portret begin ik aan een diepgaande reis van verbinding en begrip. Door zorgvuldige observatie en dialoog met mijn onderwerpen, streef ik ernaar hun essentie vast te leggen en hun unieke verhalen te eren. Elk portret wordt een samenwerking, een dans tussen de individualiteit van het onderwerp en mijn artistieke interpretatie, resulterend in een stuk dat niet alleen een representatie is, maar een visueel verhaal.

Mijn inspiratie haal ik uit het rijke tapijt van de mensheid, terwijl ik verschillende culturen, achtergronden en ervaringen onderzoek. Ik geloof dat elk gezicht een verhaal te vertellen heeft, en door deze verhalen vast te leggen, hoop ik empathie, begrip en waardering voor het enorme spectrum van het menselijk bestaan ??te bevorderen.

Terwijl kijkers zich bezighouden met mijn portretten, moedig ik ze aan om aan hun eigen introspectieve reis te beginnen. Ik nodig ze uit om verder te kijken dan de oppervlakte en de complexiteit van de menselijke conditie te verkennen. Door de kracht van portretten streef ik ernaar een ruimte te creëren waar de kijker kan reflecteren op zijn eigen identiteit, connecties en de gedeelde draden die ons allemaal samenbinden.

In een wereld waar digitale communicatie face-to-face interacties vaak vervangt, geloof ik dat portretten dienen als een essentiële herinnering aan onze gedeelde menselijkheid. Het is mijn passie en doel om de schoonheid en individualiteit van elk onderwerp te vereeuwigen, om een ??tijdloze dialoog te creëren tussen de kunstenaar, het onderwerp en de kijker. Door mijn kunst hoop ik introspectie te inspireren, verbinding te bevorderen en de ongelooflijke diversiteit en veerkracht van de menselijke geest te vieren.

Drachten

www.lindacohencordes.nl

Contact

Linda Cohen-Cordes
de wetterwille 67
9207 bm Drachten
Nederland
Tel: 0654332622

www.lindacohencordes.nl

21 dagen geleden bijgewerkt

  • Schilderkunst
  • Tekeningen

Stuur een bericht naar Linda Cohen-Cordes