Nicole Van Overbeek

Nicole Van Overbeek Drachten
VERBORGEN SCHOONHEID

30x24 kleurpotlood op papier
Nicole Van Overbeek Drachten (2)
KONING VISSER

30x24 kleurpotlood op papier
Nicole Van Overbeek Drachten (3)
OP HANDEN GEDRAGEN

60x50 olie op paneel
Nicole Van Overbeek Drachten (4)
LEEUW

30x24 kleurpotlood op papier

In het dagelijkse leven zijn we vaak geneigd “vluchtig” te leven. Door verschillende factoren zijn we aan het rennen en draven, maar missen we het leven in het “hier en nu”.

Als we ons bevinden in de natuur, is het echter alsof dit vanzelf gaat. We geven ons over aan de rust en vinden die dan terug in onszelf.
Daarom is de natuur mijn inspiratiebron. Door aandachtig de tere kwetsbaarheid van de vleugels van een vlinder, de kleine haartjes in een vacht of de krachtige kleuren van bloemen weer te geven, is het alsof ik me op dat moment in de natuur bevind.

Voor mijn werk maak ik gebruik van verschillende technieken. Zo schilder ik graag met olieverf of bijenwas. Maar het kleurpotlood is mijn absolute favoriet. De mogelijkheden met kleurpotlood zijn eindeloos. Ik experimenteer graag met verschillende soorten papier om nog meer diepte te krijgen in mijn tekeningen.

Door te tekenen en schilderen, zorg ik dat juist in dat dagelijkse “vluchtige” leven van rennen en draven... ik even stil blijft staan. Ik wordt me bewust van die ene kleine bij die in een bloem kruipt en ziet het leven als het is... en vind dan weer de rust in mezelf.
  • Schilderkunst
  • Tekeningen

Stuur een bericht naar Nicole Van Overbeek