Eva van der Ploeg

Eva van der Ploeg Leeuwarden
Eva van der Ploeg Leeuwarden (2)
Eva van der Ploeg Leeuwarden (3)
Eva van der Ploeg Leeuwarden (4)

Leven is de kunst van de overgave stond op Eva haar geboortekaartje. Daar is ze telkens naar op zoek; naar die overgave. Confronterend maar in alle oprechtheid blijft ze de wereld om zich heen bevragen. De plaats die Eva daarin inneemt en de tastbaarheid van het leven op zich.

Eva’s projecten zijn nauw verbonden met haar eigen levensvragen. Zoals onder andere in het project ‘haast’ is Eva haar eigen medium; het project ontwikkelt zich naarmate zij zich ontwikkelt. Bewust stil staan bij de pijn hielp haar in deze.

Project ‘haast’ gaat over haast wat als pijn ervaren kan worden. Het idee begon vanuit de verwondering over en afschuw naar hoeveel dode hazen langs de kant van de weg lagen. Eva ging ze fotograferen. Hoe krom eigenlijk dat wij met onze auto’s en onze haast hun leefgebied binnentreden. De haas herkent een auto niet als natuurlijke bedreiging, wordt verblind door het licht en ziet daarom niet meer wat er in de duisternis schuilgaat: weiland, natuur, leven.

Ook wij mensen worden soms verblind en blijven rennen. We draven met tunnelvisie door in bedrukkende of zelfs beangstigende patronen.
  • Fotografie

Stuur een bericht naar Eva van der Ploeg